IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Honda представи сериен хибриден седан (ВИДЕО)

Третото поколение на Insight дебютира в Ню Йорк

Honda представи сериен хибриден седан (ВИДЕО)

Компанията Honda ще иползва откриващия се днес автомобилен салон в Ню Йорк, за да представи третото поколение на хибридния си седан Insight. Предсерийният вариант бе показан през януари на изложението в Детройт, а сега вече е готов и автомобилът, който ще излезе на пазара.

Honda представи сериен хибриден седан

След смяната на генерациите Honda Insight се превърна от хечбек с 5 врати в седан, който ще се настани между Civic и Accord в моделната гама на японците. Първият от тях в САЩ се предлага за 18 300 долара, а вторият – за 22 400, така че цената на Insight ще е някъде по средата.

Honda представи сериен хибриден седан

Седанът е оборудван с хибриден агрегат, включващ 1,5-литров двигател с вътрешно горене, който работи по цикъла на Аткинсон, електромотор и разположена под задните седалщи литиево-йонна батерии. Системата работи на три режима - NORMAL, ECON и SPORT. В повечето случаи бензиновият двигател само захранва електромотора и батерията. Само на ток Insight преминава около 1,6 км.

Honda представи сериен хибриден седан

Новият модел ще се произвежда в завода в Индиана заедно с новите Civic и CR-V, които ползват същата платформа. Двигателят с вътрешно горене и батериите ще се правят в други две предприятия на Honda в Охайо.

Honda представи сериен хибриден седан

Новият Insight излиза на пазара в три нива на оборудване - LX, EX и Touring. Първото включва 16-цолови джанти, светодиодни светлини, подгряване на страничните огледала, бутон за старитаране на двигателя, 7-инчов цифров дисплей и аудиосистема с 6 колони.

Honda представи сериен хибриден седан

Средното ниво прибавя безклочов достъп, още две колони, радио SiriusXM, мултимедия с 8-инчов тъч-скрийн. Топ-версията Insight получава 17-цолови джанти, светодиодни фарове срещу мъгла, електрически люк, подгряване на седалките, двузонов климатик, точка за достъп до интернет 4G LTE и премиум аудиосистема.



Снимки: Honda

Тагове: honda insight
0 от 500
  • #6
    3 rate up comment 0 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    Таблото е много хубаво,американски тип, с изключение на дръжките на вратите,които са много грозни като в Шкода или Фолксваген.
  • #5
    7 rate up comment 0 rate down comment
    Гост ( преди 6 години )
    Имам известна слабост към марката и веднага се залових в харесване и на този Инсайт. После си дадох сметка, че не съм наясно със спецификацията, кликнах и се оказа, че тази кола е с 2,55 колесна база!?! Погледнах на предназначението и по съвсем различен начин.Е-ех, ама че цени имат американците, кога ще ги стигнем!
  • #4
    13 rate up comment 0 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    Перфектна е Хондата. Изглежда страхото. И вътре и вън е без забележки.Интересни са ми техническите характеристики какви са. Пак ли мек хибрид са направили? Ако е така да ме извиняват, но се излагат. Толкова хибриди направиха и все меки и все не се купуват поради същата причина, защото икономията е много малка и не си струва да даваш повече пари.Да гледат от Тойота какво правят. Правят много икономични пълни хибриди на цената на нехибридните модели и хората предпочитат хибрида.
  • #3
    6 rate up comment 8 rate down comment
    carpe_diem ( преди 6 години )
    И аз съм за напълни електрически коли, ама на това поне дизайна са му го направили много добре.Напоследък японските коли са ми много невръстенични - не мога да ги гледам направо... С тия ръбове...
  • #2
    5 rate up comment 17 rate down comment
    х ( преди 6 години )
    "Само на ток Insight преминава около 1,6 км."И кому е нужен хибрид с такъв преход на ток!
  • #1
    5 rate up comment 21 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    Хибридите са преходна технология без бъдеше. На практика имаш две коли, една електическа + батериите и една бензинова с двигател, скоростна кутия, резервоар и мотор. Какъв е смисъла от това недуразомение!? Да не говорим колко се развалят. Бъдещето е в електическите коли.