fallback

Новото Audi RS6 Avant ще развива 605 к.с.

Премиерата на „напомпаното” комби ще бъде догодина

Неотдавна германският производител Audi официално представи новото поколение на седана си A6, а вече се появяват и подробности за следващата генерация на „напомпаното” комби RS6.Изданието Autobild съобщава, че моделът, както и досега, ще се предлага единствено като комби – RS6 Avany, тоест седан няма да има. Премиерата на автомобила е насрочена за 2019 г., като той ще бъде задвижван от 4,0-литров туин-турбо V8 мотор, познат от Porsche Cayenne Turbo и Lamborghini Urus. Агрегатът ще развива 605 к.с. Така новото Audi RS6 ще се окаже по-мощно от предшественика си, който също разчита на 4,0-литров туин-турбо V8, но с мощност 560 к.с.и 700 Нм въртящ момент. Сегашният модел се предлага и във версия performance, при която моторът също достига 605 к.с. Новата генерация на суперкомбито отново ще получи такава модификация, като тя вече ще разполага с 650 к.с. и 800 Нм.Ускорението от 0 до 100 км/ч при най-мощният вариант на автомобила в момента отнема 3,7 секунди, а максималната скорост е ограничена на 305 км/ч. Вероятно при новото поколение на комбито тези показатели ще се запазят.Засега от Audi не коментират тези информации. Във всички случаи обаче Audi RS6, както и преди, ще се конкурира с автомобили като Mercedes-AMG E 63 S (610 к.с.) и BMW M5 (600 к.с.). Снимка: Audi

Тагове: audi rs6 performance
fallback
  • #11
    Друг анонимен ( преди 6 години )
    Само да не се излюска на некой завой алудито, докът ги "разкъсва"... ;-)
  • #10
    Анонимен ( преди 6 години )
    беше въпрос на време ауди ще разкъса бмв м5 и амг е63
  • #9
    Доктор ( преди 6 години )
    ...тебе сме те пропуснали за хапчето,..яви се на 4 ти км..да ти дадем дозата.Всичк иса неразумни,само ти си най умния..ти какво шофираш ?
  • #8
    Анонимен ( преди 6 години )
    Абе че е хубава колата хубава е. Аз не бих си я взел, не за друго, а заради сервизната политика на ауди и дефектите им, но това не значи, че няма хора, които предпочитат да дават повече пари в сервиза, за да карат ауди. Въпрос на вкус, казало кучето и си облизало ***.
  • #7
    Доктор ( преди 6 години )
    ..Аз се чудя що днеска като отивам на работа, около мен подозрително пусто...то петък сме били пуснали лудите да тичат ,градска до понеделник.После ше ги лекуваме от жълтеница...
  • #6
    Саждич ( преди 6 години )
    Къф е тоа кош бре? Друго си е тедеито, кат му дадеш леко газчица, изпуши едно убаво и охлювите по спирките почват да кашлят и да плюват:)
  • #5
    до оня с "бе&qu ( преди 6 години )
    Доше,от първото RS от началото на 90-те до днес Audi RS са най-красивите,най-бързите,най-впечатляващите и най-желаните/продавани/ горещи комбита в света! А ти си джавкай от "тоалетната"!
  • #4
    Бай Оня ( преди 6 години )
    Кога две години след Мерцедес алоооооо кой беше пьрви с мотор 4.0т 560коня?!?!! Смешниците от Мерцедес си бяха още сьс стария кош 5.5 и видяха как Ауди им го намаа сьс само 4.0Т я с козите недей се бута без да знаеш селски.
  • #3
    Д ( преди 6 години )
    А ще може ли да завива?
  • #2
    Брандо ( преди 6 години )
    Пак две години след Мерцедес
fallback
Последни