IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Нов пикап на Toyota

Една от звездите на щанда на Toyota на Северноамериканското автомобилно шоу в Детройт без съмнение ще бъде концепцията A-BAT.

Нов пикап на Toyota
Това е компактен пикап оборудван със хибридната система на Toyota Hybrid Synergy Drive с четирицилиндров бензинов двигател. 


Автомобилът има дължина 4605 мм, широчина 1890 мм, височина 1625 мм и разстояние между осите 2850 мм. Дизайнът е дело на Ян Картабиано (Ian Cartabiano) и Мат Сперлинг (Matt Sperling) от Дизайнерският център на Toyota в Калифорния. 


Колата е създадена по американски вкус. Според него е компактна, но има доста място за багаж, товари и пътници. Особеното е, че е също така екологична със системата Hybrid Synergy Drive. Четирицилиндровия бензинов двигател работи заедно с електрически двигател, като на покрива има инсталирани и соларни панели за производство на електроенергия с която се зарежда акумулаторната батерия. 


Интериорът е решен в жълта и черна кожа и много хром. Оборудването е високотехнологично. Екипажът има на разположение най-ново поколение навигационна система със седем инчов дисплей и възможност за включване в интернет чрез технологията Wi-Fi. Борд компютърът разполага с хард диск на който може да се записват аудио и видео файлове. 


Товарното отделение на пикапа може да бъде удължено с капака и така предлага възможност да се превозват товари с дължина 2440 мм.
0 от 500