fallback

Ясни са 7-те финалиста за „Автомобил на годината 2018"

Победителят ще бъде обявен следващата седмица в Женева

Международното жури от водещи автомобилни журналисти обяви 7-те модела, които ще се борят за титлата „Автомобил на 2018 г.” Победителят ще бъде обявен по време на автосалона в Женева в началото на следващата седмица.Първоначално за първото място се бориха 36 модела, но в крайна сметка журито, което се състои от 60 журналисти от 23 държави, се спря на 7 финалиста. Това са Alfa Romeo Stelvio, Audi A8, BMW 5-Series, Citroën C3 Aircross, KIA Stinger, Seat Ibiza и Volvo XC40.Във финалното гласуване всеки член на журито ще трябва да разпредели 25 точки между 5 от общо 7-те финалиста. Победител в престижния конкурс ще стане моделът, събрал най-много точки.През 2017 г. „Автомобил на годината” стана Peugeot 3008. Предишната година спечели Opel Astra, а а през 2015 – Volkswagen Passat.Снимки: Caroftheyear.org 

Тагове:
fallback
  • #7
    Анонимен ( преди 6 години )
    Хонда и Тойота от години не участват в този конКурс.Явно с право не са там.Всеки може да се сети защо...
  • #6
    Consumer Reports!!! ( преди 6 години )
    Къде са "най-добрите" ви автомобили!? Жалки манипулатори с продадена съвест.
  • #5
    никола, ( преди 6 години )
    Alfa Romeo Stelvio, Audi A8, BMW 5-Series, Volvo XC40 са доста скъпи автомобили. Когато един автомобил е добър,намира своето признание.
  • #4
    Никола ( преди 6 години )
    Доста точки се дават за цената на автомобила и като така супер скъпите модели нямат шанс за кола на годината. Мисля , че като нищо KIA Stinger ще е победителя , въпреки че моят фаворит е Alfa Romeo Stelvio !
  • #3
    Анонимен ( преди 6 години )
    Като се замисля, никога не съм виждал леген от японските "премиум" марки да достига финала на подобен престижен конглокс.
  • #2
    НЯМА НИТО ( преди 6 години )
    Един японски леген! Нито с комарник,нито със сенокосачка! А ни проглушавате ушите с фалшиви класации на CR u JDP.
  • #1
    Дедо ( преди 6 години )
    Волвото
fallback
Последни