fallback

Tesla обеща подобряване на безопасността на колите си

Катастрофа с Model 3 принуди Илон Мъск да вземе отношение по проблема

Докато американският производител на електромобили Tesla се опитва с всички сили да удовлетвори търсенето на поръчания от голям брой клиенти Model 3, ръоводителят на компанията Илон Мъск обърна внимание на безопасността на колите.На своята страница в Twitter, Мъск реагира доста бърз на публикация на собственик на нов Model 3, в който собственикът на електромобила разказва за тежката катастрофа, в която е попаднал. Шефът на Tesla обеща, че в Model 3 ще бъдат внесени някои промени, които ще позволят на техните шофьори да избегнат травми в подобни случаи.Инцидентът е е случил при скорост от 90 км/ч, като електромобилът се е ударил с лявата си част, става ясно от снимките и информация, публикувани в портала Imgur. В резултат от катастрофата е счупен десният крак на шофьора, който е бил върху педала на газта. Пътникът до водача също е пострадал – той е с наранявания по лявата ръка, след като екранът на информационно-развлекателната система буквално се е пръснал.Мъск е обещал, че инженерите на Tesla ще вземат под внимание случилото се и ще направят нужните промени в салона. Екранът ще бъде закрепен по нов начин, а жабката, която в случая е останала блокирана, ще се отваря веднага, след като датчиците отчетат натоварване при удар.В края на миналата година Tesla вкара в сервизите си 53 000 бройки от Model S и Model X, които имаха проблем с ръчната спирачка. До акцията се стигна, след като инженерите не успяха да отстранят дефекта от разстояние с въвеждането на нов алгоритъм.Снимки: Imgur

Тагове: tesla model 3
fallback
  • #11
    Анонимен ( преди 6 години )
    Виждал съм кола със спрял километраж на 160 км/ч, която на магистралата застига и блъска друга кола.И пътниците имаха само леки наранявания.
  • #10
    Анонимен ( преди 6 години )
    многоооо лъже това момче снимка на гмурнал се автомобил в задница на камион и хайде 100 км карал и на пътниците нищо приказки
  • #9
    нещо щменти нюз ( преди 6 години )
    В какво се е ударил ? Що не се казва, ни се показва. Да не е нещо срамно и дискредитиращо? Като количка с варел варена царевица, на която обаче и няма нищо.Дано да не е този знак ,хахаха.
  • #8
    Мъск ис ДъБест ( преди 6 години )
    Следващото ще го кръстя Мъск, няма значение дали е момче или момиче.И хъскито и него ще го прекръстя Мъск.А моя майстор дето ми оправя колата, вече му викам Мъск.
  • #7
    дръзновена младеж ( преди 6 години )
    Значи не е постановка ? И най-важното - Мъск обеща .Това ме държи мене. Това ни вдъхновява нас !
  • #6
    пена ( преди 6 години )
    Хмм, в западните сайтове пише, че удара е бил със 65mph (105кмч). Инцидента е бил на магистрала и шофьора въобще не е натиснал спирачката. И шофьора и спътинка му са се измъкнали само със леки наранявания. Спътника се е порязал на стъклото на екрана - и Мъск е обещал да променят точно това. Също така шофьора вече е направил нова поръчка за Тесла :-)
  • #5
    Анонимен ( преди 6 години )
    Прочетох оригиналната статия. Всъщност човекът е благодарен на Тесла и казва, че в кола с ДВГ е нямало да оцелее. Парамедиците и другите органи били доста изненадани. Кракът му е само подут, не счупен. Казва, че веднага е пуснал поръчка за нова.
  • #4
    революция Мъск ( преди 6 години )
    Креслото ще е катапултиращо. А за Model S ще има и парашут.
  • #3
    Анонимен ( преди 6 години )
    Ударил се е челно с 90 км/ч, жив е, а се оплаква? Та тестовете на NDAC се правят с 60...
  • #2
    моя нов идол ( преди 6 години )
    Ще излиза надпис DON'T PANIC!
fallback
Последни