IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Tesla разкри нови подробности за втория си кросоувър

Илон Мъск обеща да избегне производствените проблеми на Model 3

Tesla разкри нови подробности за втория си кросоувър

Нови подробности за втория кросоувър на Tesla бяха разкрити от генералния директор на компанията Илон Мъск по време на представянето на финансовия отчет на производителя. Бизнесменът разкри, че фирмата ще започне още през лятото да отделя средства и да прави организация за старта на производство на електромобила, който ще се казва Model Y.

Tesla разкри нови подробности за втория си кросоувър

Производствените планове ще бъдат обявени в следващите 6 месеца, като компактният кросоувър ще де сглобява в новия завод на компанията. Мъск разкри, че в Tesla са натрупали достатъчно печален опит с Model 3 и всички грешки, допуснати при него, ще бъдат избегнати при Model Y.

Засега е известно, че новият кросоувър ше бъде изграден на платформата на Model 3, но ще има голям брой различни компоненти. Model Y ще използва други батерии, а производството му ще бъде автоматизирано напълно, което означава, че Tesla ще трябва да направи отделна производствена линия само за него.

Tesla разкри нови подробности за втория си кросоувър

Мъск разкри още, че компанията му планира до произвежда и 100 000 електрически камиона на година. Този брой ще бъде постигнат 4 години след старта на сглобяване на модела Tesla Semi, което е планирано за 2019 г. Засега обаче не е известно, къде ще се произвежда електрическия камион. Според слуховете, не е изключено това да стане във новата Гигафабрика в Невада, където се произвеждат батерии и някои компоненти за Model 3.

Снимки: Tesla

Тагове: tesla model y semi
0 от 500