fallback

Renault показа възможностите на Megane RS (ВИДЕО)

Хот-хечът се готви да атакува рекорда на „Нюрбургринг”

Компанията Renault публикува видео, в което показва възможностите на новото поколение на хечбека Megane RS. Официалната премиера на модела се състоя по време на автосалона във Франкфурт през септември, а сега производителят реши да разкрие как е създаван автомобилът, какви технологии са използвани в него и с какви възможности разполага. Както е известно, Megane RS е оборудван с 1,8-литров бензинов турбодвигател. Мощността на мотора е 276 к.с., а максималният въртящ момент достига 390 Нм. Той работи в комбинация с 6-степенна механична скоростна кутия или с автоматик със същия брой предавки. В най-скоро време Megane RS ще се опита да постави рекорд сред автомобилите от този клас на пистата „Нюрбургринг”. В момента най-доброто постижение се държи от Honda Civic Type R, но французите вярват, че ще успеят да го подобрят.

Тагове: renault megane rs
fallback
  • #20
    Ммм ( преди 6 години )
    Между другото с новите си модели Рено доста вдигна качеството в сравнение с по-старите, показаният Меган не само е много добър,евтин в сравнение с конглокентните,но и много бърз и това ще го докаже в скоро време.Що се отнася до Нисан то ако не беше Рено сега нямаше да го има като марка, същото се отнася и за Митсубиши.За това просто как изчезват автомобилни марки се поинтересувайте малко повече.
  • #19
    Ммм ( преди 6 години )
    До "фактите говорят", в класациите където си ги дал гледам на първите места са тези които са горе долу бутикови продажби което е нормално съотношение с евентуални повреди и за това са високо в класацията, тези които се продават в няколко десетки хиляди и се ползват като работни коне с минимум обслужване и харчене на средства е нормално да имат повече оплаквания от тях и съответно са надолу в класацията.*** са ти сравненията.
  • #18
    До долния ( преди 6 години )
    Тогава извади от бройката на рено и ониа произведения на самсунг мотърс, че без тях франсетата не могат да направят кола от класа на пасат колко и да се пънат.Мога да ти пусна още 15 линка за да видиш любимото те рено къде и какво представлява относно качеството. Айде сега ти пусни поне 1, за да видим пък ние като как се е "изтъркала" тази тема!Ама и да търсиш няма да намериш - рено си е технически *** открай време. Лошото е, че и Нисан, поне в съвместните разработки, върви по този път.
  • #17
    Факкта ( преди 6 години )
    Нисан 5559902 бройки, май не са точно толкова защото има Инфинити и Датсун, + една друга марка частично собственост на Нисан - Донгфенг /Китай/ съответно с 680000 продажби които влизат в бройката на Нисан. А каквото и да си пишем, срещу Нисан мотор къмпани пише - собственост Рено, това е реалността. А относно класациите за надеждност, TUV и Autobild са най великия измерител за това в света, ама дали е така?
  • #16
    Факт! ( преди 6 години )
    Продадени за 2016г.:- Нисан: 5 559 902 автомобила;- рено - 2 172 818;- дачия - 685 000;- лада - 285 000.Да съотношението Нисан/рено е станало 3.50 в полза на японците. Скоро и новоприсъединилото се Митсубиши ще надмине рено, което си остава на нивото и бройката около дачия и лада.https://***.vesti.bg/tehnologii/avtomobili/edna-na-vseki-devet-novi-koli-v-sveta-e-na-aliansa-6065324
  • #15
    none ( преди 6 години )
    Това с надеждността леко се изтърка ;). Погледнете пак класациите за надеждност от последните 5 години (тези базирани на данни и проучвания, не на статии по сайтовете). Моделите на ФВ, Шкода и Сеат (понеже говорим за едни и същи коли, изглеждащи малко по-ралично ;)), са на горе-долу същите позиции както и моделите на Рено: по средата на класациите. Тойота са малко по-напред, но отдавна изпаднаха от първите 20 места. Т.е. говорим за масови модели със сходно качество.
  • #14
    Европа ( преди 6 години )
    За 2016 г. Нисан са продали 4954000 коли а Рено 2413000, като и двата производителя имат модели на Дачия като техни. Дачия са продали 606000 коли под тяхната марка. Фолксваген имат 6235000 продажби в света за 2016, от тях 3 млн. в Китай. И да в Европа Фв Голф се продава 3 към едно срещу Рено Меган, най-вече заради продажбите си в Германия.
  • #13
    Факт! ( преди 6 години )
    На едно със зор произведено и продадено рено съответстват 5-6 Нисана!Т.е. рено е в положението на Енвер ходжа - бившия бей на Албания дето казвал: Ние с китайския народ сме над 1 милиард! :DДо оня с европата: единственият що-годе добре продаван модел на рено в ЕС е клио, т.е. от най-ниския клас, слад това дачия сандеро, докер и т.н.Я виж съотношението на Голф спрямо меган, да не говорим за Пасат спрямо оня корейския талисман/таласъм и т.н и т.н.А относно качеството - класациите поставят рено на последните места вече 10-15години поред! Защо ли?
  • #12
    none ( преди 6 години )
    Интересно ми е след като някой колеги мислят един от трите най-големи авто производители в света (разликата между Рено-Нисан, ФВ и Тойота до момента е около 100К коли, така че не е много ясно кой ще е първи, а и не е толкова важно според мен), за третокласен, какво мислят за останалите два производителя ФВ и Тойота? И те ли са третокласни? Или ако са първокласни кое по-точно ги прави такива? Питам сериозно не се заяждам :))).
  • #11
    Анонимен ( преди 6 години )
    Колкото и да се пънат от Рено, все си остават третокласен производител с бюджетно качество. Нямам нищо против тях. Все едно на умряло куче нож да вадиш.
fallback
Последни