IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Представиха най-скъпият Range Rover в историята

Удължената версия SCAutobiography струва близо 200 000 евро

Представиха най-скъпият Range Rover в историята

Компанията Land Rover представи обновeната версия на удължения всъдеход Range Rover SCAutobiography. Премиерата на модела ще де състои по време на автосалона в Лос Анджелис на 29 ноември.

Представиха най-скъпият Range Rover в историята

Това е най-скъпият модел в историята на британската марка, като цената му стартира от 177 030 паунда (над 198 000 евро). Всъдеходът е разработен от специалистите он подразделението Special Vehicles Operations, отговарящи за направата на специални версии на автомобилите на марката.

Всъдеходът е получил преработена задна част на салона с две кресла, разделени от централна консола. Седалките имат система за масаж с функция „горещи камъни”, а техните гърбове могат да се свалят под ъгъл до 40 градуса. Свободното място за краката е увеличено до 1,2 метра.

На разположение на пътниците е 10-инчов сензорен дисплей на мултимедийния комплекс, точка за достъп до интерент чрез Wi-Fi със стандарт 4G, а също така и малък хладилник, в която могат да се поберат две бутилки вино, например.

Представиха най-скъпият Range Rover в историята

Range Rover SCAutobiography ще се предлага с задвижващи агрегата. Базовата версия разчита на 4,4-литров дизелов V8 с мощност 339 к.с. За всъдехода е предвиден и хибриден вариант, който е идентичен с този на обновения Range Rover Sport.

Агрегатът представлява 2,0-литров бензинов двигател Ingenium с 300 к.с., който работи в комбинация електромотор ксъс 116 к.с. В системата влизат още 8-степенна трансмисия ZF и батерии с капацитет 13,1 кВт/ч, разположени под пода на багажника. Мощността на тази версия е 404 к.с. и 640 Нм..

Топ-модификацията SVAutobiography Dynamic, е оборудвана с модернизиран 5,0-литров V8 с механичен компресор. Мощността на мотора е увеличена от 550 к.с. и 680 Нм на 575 к.с. и 700 Нм. Този всъдеход ускорява от 0 до 100 км/ч за 5,4 секунди.

Снимка: Land Rover

0 от 500