IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Ward Auto World класира най-добрите двигатели

Американското автомобилно списание Wards Auto World избра за поредна година десетте най-добри двигатели.

Ward Auto World класира най-добрите двигатели
Изборът беше направен в продължение на два месеца от редакторите на списанието, като претендентите бяха 37. За да може да участва в конкурса, двигателят трябва да бъде произвеждан серийно, да бъде монтиран на автомобил предназначен за американския пазар и началото на продажбите да е най-късно до края на март 2008 г. Има ограничение и за цената на автомобилите в които се монтират двигателите – максимално 54 000 долара.

Ето списъкът на десетте най-добри двигатели модел 2008, продавани в Америка:
1. Турбодвигател с обем 2.0 литра тип FSI на Volkswagen 2 Бензинов двигател с обем 3.0 литра на BMW 3. Турбобензинов двигател на BMW с обем 3.0 литра4 Турбодизелов двигател на Daimler AG5 Бензинов двигател с обем 5.7 литра V8 HEMI 6. Бензинов двигател V6 с обем 3.5 литра на Ford 7. Бензинов двигател V8 с обем 4.6 литра на Ford 8. Бензинов турбодвигател с обем 2.3 литра на Mazda 9. Бензинов V6 двигател с обем 3.5 литра на Nissan 10. Бензинов V6 двигател с обем 3.5 литра на Toyota Класирането на най-добрите двигатели се прави от 13 години, а наградите на фирмите се връчват по време на Международния автомобилен салон в Детройт през януари.
0 от 500