fallback

Koenigsegg Agera RS счупи световния рекорд за скорост (ВИДЕО)

Шведската хиперкола разви 447,24 км/ч на отсечка в пустинята Невада

Шведският производител на хиперколи Koenigsegg обяви, че неговият модел Agera RS е подобрил световния рекорд за скорост при серийните автомобили, като е развил 277,9 мили в час (447,24 км/ч). Трябва да се уточни, че засега официално потвърджение на това няма. Данните за записани не от телеметричната система на автомобила Koenigsegg Agera RS, а от отделен модул Racelogic. Затова и подробности ще бъдат съобщени в близките дни. На официалните страници на компанията в социалните мрежи се уточнява, че рекордът е постигнат на отсечка в пустинята Невада. Зад волана на машината е бил тестовият пилот на Koenigsegg – Николас Лиля. Максималната скорост е била засечена по всички стандарти, като е постигната и в двете посоки на трасета и отговаря на скоростта на вятъра. От компанията пуснаха две видеа, като второто е заснета от кабината на пилота. И на двата записа се вижда, че пилотът започва да ускорява твърде бавно, но при достигане на 300 км/ч дава максимална газ. При първия си опит Лиля успява да развие 272 мили в час (437,74 км/ч), а във втория – 284,3 мили в час (457,53 км/ч).

Тагове: koenigsegg agera rs
fallback
  • #9
    Анонимен ( преди 6 години )
    ама сте льольовцинито бугатито , нито кона, нито хенесити са направени за всекидневно каране или състезания по пистатова са имиджови автомобили, показващи възможностите на дадена компания и да се начеше егото на хора дето се чудят за какво да си харчат парите.в колко състезания участва кьона или хенесито ?само в иднивидуални драговетака, че много грешно разсъждавате
  • #8
    Анонимен ( преди 6 години )
    Бугатито е едно НИЩО в автомобилостроенето.Нищо особенно не е от техническа гледна точка. Просто огромен двигател направен да вдига възможно най-много.Концепцията на спортен автомобил е друга - ниска тежест, достатъчна мощност за купето и възможност да влезнеш в завоя с много по-висока скорост от нормалния автомобил.Бугатито нито е леко, нито е добро във завоите, нито нищо. Със същия успех, ще се вземе един леген, ще му се сложи кожа вътре и глям двигател и ще получиш съъщото, като бугати.
  • #7
    нововнос ( преди 6 години )
    Интересно ми е при тази скорост колко грама гориво гори на секунда една такава кола?
  • #6
    Анонимен ( преди 6 години )
    Широна на тази "писта" като нищо може и 500 да вдигне !Бугати е истинска машина - това е лагерница за гаражни и ентусиасти !
  • #5
    Анонимен ( преди 6 години )
    Не само най-барза, но и красива. Респект!Не, като оня немския шлеп приличащ на хипопотам и можещ само направо да де движи, но както се вижда и направо не може толкова добре, както други.
  • #4
    Аморфис ( преди 6 години )
    Това е колата!!!
  • #3
    Гошо ( преди 6 години )
    Aaaaaaaa.. ей сега онея Ваген смотляците ще почнат да мрънкат, че пътя не е бил равен, засилили са се по нанадолнището, пък там е по-топло от Вагенландия, и това спомага ....абеее с две думи от 10 кладенеца вода ще донесат, само и само да изкарат фалшив опита и постижението. Така както направиха и с Хенеси Венъм, които им скриха шапката преди мноооого време .. и Вагенците не можаха да понесат че един Лотус им еб,а майката на кривата, грозна таратайка, тежаща 5 тона, с 18 цилиндъра и 15 турбини..
  • #2
    Reventon ( преди 6 години )
    Само не знам За къде го пазят като има толкова още толкова много потенциал, сети се да ускорява след 300
  • #1
    пена ( преди 6 години )
    Бугати Чироса на швабите много бързо остаря. Вчера го пуснаха, а днес вече не е най-... :-)
fallback
Последни