fallback

Koenigsegg Agera RS счупи световния рекорд за скорост (ВИДЕО)

Шведската хиперкола разви 447,24 км/ч на отсечка в пустинята Невада

Шведският производител на хиперколи Koenigsegg обяви, че неговият модел Agera RS е подобрил световния рекорд за скорост при серийните автомобили, като е развил 277,9 мили в час (447,24 км/ч). Трябва да се уточни, че засега официално потвърджение на това няма. Данните за записани не от телеметричната система на автомобила Koenigsegg Agera RS, а от отделен модул Racelogic. Затова и подробности ще бъдат съобщени в близките дни. На официалните страници на компанията в социалните мрежи се уточнява, че рекордът е постигнат на отсечка в пустинята Невада. Зад волана на машината е бил тестовият пилот на Koenigsegg – Николас Лиля. Максималната скорост е била засечена по всички стандарти, като е постигната и в двете посоки на трасета и отговаря на скоростта на вятъра. От компанията пуснаха две видеа, като второто е заснета от кабината на пилота. И на двата записа се вижда, че пилотът започва да ускорява твърде бавно, но при достигане на 300 км/ч дава максимална газ. При първия си опит Лиля успява да развие 272 мили в час (437,74 км/ч), а във втория – 284,3 мили в час (457,53 км/ч).

Тагове: koenigsegg agera rs
fallback
  • #19
    Ммм ( преди 6 години )
    Всички плюещи Бугати,явно не сте чели края на статията за да разберете,че чак сега Кьонигсег успява да изпревари Бугати модел 2010г. по скорост което е нещо нормално за толкова дълъг период,новият Широн ще доближи границата от 500км/ч и рекорда му ще го подобрят след още 10г. А освен това Бугати е супер луксозен и доста обезшумен в сравнение с Кьонигсег да не говорим за Венома, който е като картинг и трябва с антифони да го караш за да не оглушееш.
  • #18
    Анонимен ( преди 6 години )
    "Бугати Чироса на швабите много бързо остаря. Вчера го пуснаха, а днес вече не е най-... :-) "А бре Пено, пак не си в час. Това нещо подобрява рекорда на Вейрона, 8г след неговата поява..."Бугатито е едно НИЩО в автомобилостроенето.Нищо особенно не е от техническа гледна точка."Нима? Ти кой беше? Някой селски капацитет? Всъщност Вейрона е играчка за богати хора
  • #17
    Анонимен ( преди 6 години )
    Браво на хората които са направили колата...Но тя чупи рекорд който е поставян на автомобил модел 2010 г. А сега сме почти 2018. При автомобилите 7-8 години са цяла епоха. Да не говорим, че както всички знаем имат нов модел.Също така автомобилите на Bugatti освен, че са бързи са и супер луксозни което не е така при Koenigsegg.
  • #16
    Анонимен ( преди 6 години )
    Аман от промити мозъци.Европейска ли е колата?Европейска е!!Точка.Къде са японските хиперкари Къде е NSX,защо не я пуснат на сравнение с някоя от тези,или някое Ламбо,или някое GT?Къде остана прословутият ГТР,който никой не успя да му постигне данните от производителя,и далеч по-слаби коли го правят смешен.Защо европейските марки разширяват успешно гамата си от спорни коли,докато другите прекратяват производството им?Защо спряха Ево,Вайпър,ВРХ?Защото изостават много от европейците!!!
  • #15
    Анонимен ( преди 6 години )
    Поздравления за Кьонигсег, за рекорда, дано го официализират, но не забравяйте, че при Широн предстоят версиите Grand Sport и Supersport, а директор там вече е Стефан Винкелман.
  • #14
    Анонимен ( преди 6 години )
    Нищо не се изпреварили от кьона !Бугати Широн има огромен потенциал - тепърва ще трощи рекорди , като дошо *** :)
  • #13
    Един там ( преди 6 години )
    До Гошо,Само да вметна, че ако е много топло, то това не помага за подобряване работата на матора. :) дори обратното......Инак, поклон доземи на тия ентусиасти.Успяват да вървят в крачка с големите коцерни, че дори и да ги изпревари...
  • #12
    Анонимен ( преди 6 години )
    Завиждам много на Тойота, и много се комплексирам от Тойоти.Просто защото Тойота е много луксозна, много бърза, много технологична, много екологична, създават ей така коли за милиони само за престиж, не правят масовки за латинска америка и близкия изток.Направо се пръскам от яд и завист.Иначе браво на Кьонигсег, че ни биха в нашата игра след близо 10 години.И пак да кажа, много завиждам на японската хиперкола, която ще подобри дори и рекорда на Кьонигсега.
  • #11
    Анонимен ( преди 6 години )
    ХАхАхА *** отново припада от яд. Нормално е щом и безсмисления толуп го биха в "неговата" игра. Нормално е да припадаш от завист и яд. Не че гоуфу пред блока и има нещо общо с бугати, та така лаеш, че по-добро от него няма ама... то е ясно, че акъла ти е дефицит, а комплексите са ти в повече.
  • #10
    Анонимен ( преди 6 години )
    Когато Тойота направи нещо като кола и се доближи до 250-300 км/ч тогава ще ланкате, до тогава обаче ще се кефите на някви други компании , конглокиращи се с нас.
fallback
Последни