IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Porsche направи комби с 680 к.с.

Хибридната Panamera вдига 100 км/ч за 3,4 секунди

Porsche направи комби с 680 к.с.

Компанията Porsche представи най-мощната модификация на комбито Panamera Sport Turismo, която се казва Turbo S E-Hybrid. Автомобилът се задвижва от хибриден силов агрегат, чиято мощност е 680 к.с. и 850 Нм, достъпни още при 1400 об/мин.

Porsche направи комби с 680 к.с.

В състава на хибридната система влизат 4,0-литров бензинов битурбо V8 двигател с мощност 550 к.с., 8-степенна роботизирана скоростна кутия PDK с два съединителя, интегриран в нея електромотор със 136 к.с., който се задейства с помощта на съединител с електронно управление и комплект литиево-йонни батерии с капацитет 14,1 кВт/ч.

Ускорението от 0 до 100 км/ч при оборудваното и със система за задвижване на четирите колела Porsche Panamera Turbo S E-Hybrid Sport Turismo отнема едва 3,4 секунди. Границата от 200 км/ч се достига за 8,5 секунди, а максималната скорост на модела е 310 км/ч.

Porsche направи комби с 680 к.с.

Обявеният от производителя разход на гориво е 3 л/100 км. Само на електричество моделът изминава 49 км при скорост до 140 км/ч. Зареждането на батерии отнема от 2 часа и 40 минути до 6 часа в зависимост на използвания източник.

В оборудването на Porsche Panamera Turbo S E-Hybrid Sport Turismo са включени адаптивен круиз-контрол, завиващи задни колела, активен заден спойлер, панорамен покрив, частично цифров приборен панел, система за контролна вектора на тягата с блокировка на задния диференциал, карбоново-керамични спирачни механизми, 21-цолови джанти и др.

Porsche направи комби с 680 к.с.

Обемът на багажника е 425 литра, но при свалени задни седалки той се увеличава до 1295 литра. Отзад има места за трима души, но по желание на клиента могат да бъдат поставени само две седалки.

Porsche направи комби с 680 к.с.

В Германия цените на най-мощната модификация на модела Porsche Panamera Sport Turismo стартират от  188 592 евро, като дилърите на марката вече приемат поръчки за модела.

Снимки: Porsche

Тагове: porsche panamera
0 от 500
  • #20
    3 rate up comment 1 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    ***, това са данни от нета, дреме ми къв му е багажника! Сигурно са по верни от твоитеВъобще Акорд Комби е като начало сбъркан автомобил
  • #19
    3 rate up comment 3 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    Не че нещо но Акорда за който се споменава от някакъв пaляк долу с тези литри на багажника да се застреля, но преди това да провери действително колко е обема на багажника!
  • #18
    2 rate up comment 0 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    do
  • #17
    6 rate up comment 2 rate down comment
    thebrainless ( преди 6 години )
    Ненавиждах предишното поколение, но това е много добро и от вън, а още по-добро вътре. Само мога да завиждам благородно на хората, които могат да си позволят този автомобил. А колкото до ускорението, господа, навлизаме в ерата на електрическите автомобили, а това са първите бели лястовици.
  • #16
    13 rate up comment 4 rate down comment
    от Фердинанд ( преди 6 години )
    Порше раздели хората на две: тия дето ги купуват и карат, щото могат, и тия дето ги плюят,.. то е ясно защо!!
  • #15
    11 rate up comment 3 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    Accord VIII Wagon - 395 l ???Още трябват ли?
  • #14
    10 rate up comment 3 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    "И какъв е този багажник на комби 425 л. Някой ако ми покаже друго комби с толкова малък багажник ще го черпя където и колкото иска."Accord VIII (facelift 2011) Wagon - 406 l това става ли? Или тва е дръпнато и не важи?
  • #13
    7 rate up comment 9 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    Багажника ще стигне ли да изпишат модела на колата Panamera Turbo S Sport E-Hybrid TurismoСъмнява ме някой собственик да го запомни.
  • #12
    7 rate up comment 11 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    Обявеният от производителя разход на гориво е 3 л/100 км.Това само масло ли е или масло и охладителна течност?питам за един приятел, който е фен на ТрошеЮ
  • #11
    9 rate up comment 11 rate down comment
    партенки ( преди 6 години )
    Обявеният от производителя разход на гориво е 3 л/100 км.Само това ми беше достатъчно да прочета, за да разбера, че това е поредния фейк по отношение трошките на ВАг.Абе те завалиите нямат хибрид, който с малко коне да има реален разход Обявеният от производителя разход на гориво е 3 л/100 км. а тея на тази машина със стотици магарета под капака и най-голямото зад волана ще ми има такъв разход. Ако той е действителен, значи другите им хибриди трябва да връщат горивото!Пълни смешници са!