IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

И PSA се сдоби с "Дизелгейт"

Според френската прокуратура засегнати са почти 2 милиона коли

И PSA се сдоби с

Френската PSA Group съвсем скоро ще се сдобие с обвинение за използването на софтуер, който прикрива истинските нива на вредни емисии на дизеловите автомобили, произвеждани от компанията. Това твърди вестник Le Monde, а френската прокуратура разследва от началото на годината PSA.

И PSA се сдоби с

Според изданието, става въпрос за около 2 милиона дизелови автомобили, снабдени със „защитно устройство”, ръководени от софтуер, който намалява нивата на вредни емисии, в случая азотни окиси (NOx), а при реална употреба нивата им са в пъти над нормите. През февруари PSA стана четвъртият автомобилен производител, разследван по тази причина от прокуратурата, като преди това разследването се прицели във Volkswagen, Renault и FIAT Chrysler Automobiles.

От PSA отричат да са използвали умишлено софтуер за намаляване на вредните емисии азотни окиси, а техническият шеф на компанията призна в началото на годината, че има ограничаване на нивата въглеродни окиси (CO2), но само при движение в извънградски условия.

Вестник Le Monde твърди, че у разследващите е попаднал документ от PSA, в който се обсъжда необходимостта „защитните устройства” да бъдат по-добре прикрити”.

От PSA обявиха, че са единствената компания, която е обявила реалните стойности на нивата CO2 на своите модели, като до края на годината ще има информация и за нивата азотни окиси.

Тагове: psa
0 от 500