IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Mercedes-Benz спира продажбите на дизеловата Е-Class

Моторът на модела ще бъде преработен за да отговаря на изискванията

Mercedes-Benz спира продажбите на дизеловата Е-Class

Компанията Mercedes-Benz обяви, че спира продажбите на модела си E-Class, оборудван с 3,0-литров дизелов V6. Мярката важи само за Германия и е заради нивата на вредни емисии при мотора, съобщава изданието Autocar.

Mercedes-Benz спира продажбите на дизеловата Е-Class

Кампанията ще засегне единствено версията E 350d. При тези автомобили Mercedes-Benz планира за постави нови системи за неутрализация в катализатора, с чиято помощ ще се намали нивото на изхвърления азотен оксид.

Производителят от Щутгарт уточни, че промените по никакъв начин няма да се отразят на размерите на резервоара с течност AdBlue, необходим за работа на системата. Както и досега, неговият обем си остава 24,5 литра.

През юли в Германия бяха забранени продажбата и регистрацията на Porsche Cayenne с 3,0-литров дизелов мотор, за който има съмнения, че е манипулиран именно заради снижаване на нивата на вредни емисии. Представител на Mercedes обяви, че продажбите на версията E 350d ще бъдат възстановени до няколко седмици.

Снимка: Mercedes-Benz

Тагове: mercedes-benz e-class
0 от 500