fallback

Топ-мениджър на Volkswagen се призна за виновен за „дизелгейт”

Оливер Шмид вероятно ще отърве затвора, тъй като сътрудничи на следствието

Един от бившите ръководители на американското подразделение на Volkswagen – Оливер Шмид, на когото бяха повдигвани обвинения за участие във фалшифицирането на данните за вредните емисии на дизеловите двигатели на германския производител, призна своята вина.Шмид се съгласи на сделка със следователите и така отпадна възможността да получи присъда от 169 г. С толкова беше заплашен, след като му бяха повдигнати обвиненията. Сега топ-мениджърът може да лежи максимум 7 г., като ще трябва да плати и глоба между 40 000 и 400 000 долара, съобщава Reuters. Не е изключено обаче, заради помощта, която оказва на разследващите, Шмид да се отърве само с условна присъда. Германецът беше задържан от ФБР през януари във Флорида, след което беше преместен в Детройт, където се гледа делото срещу Volkswagen. На Шмид бяха повдигати 11 обвенения, като съдията отказа да го пусне под гаранция. Аргументът беше, че именно Оливер е подавал лъжливите данни на властите за нивата на вредните емисии на дизеловите двигатели, както и причините за тях.Към момента американските прокурори са повдигнали обвинения на общо 8  бивши и настоящи ръководители на подразделението на Volkswagen. Като цяло обаче германският концерн уреди „дизелови” конфликт с местните власти, след като се съгласи да изплати глоби и компенсации в размер на 25 млрд. долара.Снимка: Auto.Mail  

Тагове: volkswagen
fallback
  • #6
    Гъскет ( преди 6 години )
    Гъсок!
  • #5
    Анонимен ( преди 6 години )
    В управата са теглили чоп кой да поеме вината. ПП. Ако в голяма корпорация, виновният се окаже един, не вярвайте - това е прах в очите.
  • #4
    Прандила ( преди 6 години )
    Тия нещо *** си правят. ...и накрая всичко опира до едни пари. *** е, че тоя пич като сътрудничи на американците никога няма да може да се прибере спокоен у дома в Германско. Че го *** със сигурност.
  • #3
    Анонимен ( преди 6 години )
    Да влиза в панделата скапания голфаджия!
  • #2
    Анонимен ( преди 6 години )
    от 169 г. на условна?? Трябва да лежат в затвора отговорните лица! Това е огромно престъпление срещу населението на всички държави, където бандитската фирма ВАГ продава *** си!
  • #1
    Дошо Рънърса ( преди 6 години )
    Чакам те да дойдеш,чакам те с буйна страст!7 години ще ми пристанеши ще си в мойта власт!ахахаха
fallback
Последни