IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Honda ще прави европейските си джипове само в Япония (ВИДЕО)

Идеята е да се стимулира домашното производство и износа

Honda ще прави европейските си джипове само в Япония (ВИДЕО)

Honda ще започне да внася двата SUV модела, които продава в Европа – CR-V и HR-V – от Япония, съобщиха от централата на компанията. Идеята е да се подпомогне увеличаването на производствените мощности на родните си фабрики.

Honda ще произвежда европейските си джипове само в Япония

Според предварителните планове на Honda, следващото поколение на CR-V за Европа трябваше да се произвежда в Онтарио, Канада, от септември 2018. Припомняме, че актуалният европейски модел се сглобява в Суиндън, Англия.

През миналия ноември обаче, от централата на Honda съобщиха, че заводът в Онтарио ще се концентрира в сглобяването на коли за Северна Америка, вместо в капитализирането на новото сътрудничество за свободна търговия между Канада и Европейския съюз.

Бъдещите модели на CR-V ще бъдат произвеждани само и единствено в Япония. Honda ще спре да изнася HR-V за Европа от Мексико, когато моделът получи своя фейслифт през 2019. Тогава, производството и на този модел ще бъде преместено в Йори, Япония.

„Логично е да запълним капацитетите на собствените си фабрики в Япония,“ заявява шефът на английските операции на Honda, Дейвид Ходжетс, пред Automotive News Europe.

Honda вече премести производството на европейските версии на Jazz в Япония от Англия и Китай, след като бе взето решение английският завод да се концентрира в сглобяването на 5-вратата версия на хечбека Civic за Щатите, Япония и Европа. Заводът на компанията в Турция пък произвежда 4-вратия седан Civic за европейските пазари.

Honda ще произвежда европейските си джипове само в Япония

Honda и други японски производители се опитват всячески да противодействат на намалелите производствени обеми и влошените пазарни резултати на домашния си пазар, реализирайки по-голям износ, най-вече на по-скъпи модели, коментира Масатоши Нишимото, мениджър в анализаторската къща IHS Markit.

От IHS очакват японското производство на леки автомобили да падне под границата от 8.5 милиона единици до 2020. За сравнение, през последната година, в японските заводи са били произведени 9.2 милиона автомобила. През миналата година Япония е изнесла 4.6 млн. автомобила, според данни на местната асоциация на производителите на автомобили - JAMA.

През 2016 Япония беше най-големият износител на автомобили (като стойност) в Европейския съюз, сочат данните на Асоциацията на европейските автомобилни производители ACEA. Общо 577 703 автомобила са дошли на Стария континент от Япония през миналата година, което е с 20% повече от предходната 2015.

Honda ще произвежда европейските си джипове само в Япония

Числото най-вероятно ще се увеличи, след като ЕС одобри търговско споразумение, което включва 7-годишен период с 10% мито за японски автомобили в замяна на улеснен достъп до японския пазар на хранителни стоки.

Годишното производство на английската фабрика на Honda в Суиндън се сви до 119 995 автомобила през 2014 от близо 100% от капацитета на съоръжението от 250 000 коли през 2008. Така или иначе, от Honda прогнозират, че могат да сглобяват по 165 000 коли във фабриката си през тази година, благодарение на по-голямо от очакваното търсене в Щатите на версията на Civic с 5 врати.

Продажбите на CR-V в Европа спаднаха с 22% до 20 330 автомобила за първите пет месеца на годината, според анализаторите на JATO Dynamics. Продажбите на HR-V отбелязват спад със 7.8 на сто до 15 563.
 

Тагове: honda cr-v suv honda hr-v
0 от 500
  • #17
    0 rate up comment 0 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    Отделно че за 65к Мерцедес С клас се взима добре оборудван
  • #16
    0 rate up comment 0 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    "Браво за избора..."Виж, когато си заделил да дадеш 65к за нов автомобил, оглеждаш, не взимаш директно, освен ако не си сектант, какъвто май е случаят при теб. Аз съм с 2 деца, багаж много, отворих Акорда и директно приключих. От бомбетата на задното окачване остава един багажник колкото да събереш трудно малко неща. Ако си сам или без деца си ОК. Пожелавам ти да си в състояние да дадеш 65к за кола, тогава изборът е различен, не е като да вземеш нещо за 10к. Относно Пасата, виждам че си хейт
  • #15
    5 rate up comment 2 rate down comment
    До x ( преди 6 години )
    "Да вземеш да си свериш информацията. Новата Хонда Сивик с всички екстри е 63000 лв и правят великата отстъпка от 5%. А Акорд не се продава вече." Съгласен съм, имаш право, инфото ми е старо. Отделно тия нашите Хонда дилъри мнооого скъпо продават наистина. Иначе да предпочетеш Фолксваген пред японска Хонда, трябва да си много заблуден.
  • #14
    1 rate up comment 0 rate down comment
    А бе .. ( преди 6 години )
    като мине през хонда пак ще е същото!
  • #13
    3 rate up comment 1 rate down comment
    х ( преди 6 години )
    "Мисля да..."Да вземеш да си свериш информацията. Новата Хонда Сивик с всички екстри е 63000 лв и правят великата отстъпка от 5%. А Акорд не се продава вече. Харесвам Хонда, но за тези пари има избор даже и в по-горен клас.
  • #12
    15 rate up comment 5 rate down comment
    Пасатор ( преди 6 години )
    "Да,взех Пасата. Маздата беше дървена и пластмасова"Браво за избора...Аз пък се напрягам да се сетя за по-дървена и пластмасова кола от пасата и освен за дачия логан не мога да се сетя
  • #11
    12 rate up comment 1 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    Японска кола -само made in JapanАнглийските и Френските "японки" са вече компромис с качеството....а Турските са си жив зянинформация от официалния сервиз на тойота
  • #10
    3 rate up comment 9 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    Да,взех Пасата. Маздата беше дървена и пластмасова. Хондата нямаше багажник + грозно комби.
  • #9
    8 rate up comment 1 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    "Мислиш ли? ..."Мисля да. Ето ти и пример:Имаш бюджет 65к лв. За тая пара можеш да вземеш Мазда 6 или Хонда Акорд с всички екстри и двете. Съответно Пасат или Инсигниа. Немската тройка е извън тоя бюджет затова не я коментирам. Дали бих взел Пасата или Опела? Как мислиш ?
  • #8
    3 rate up comment 0 rate down comment
    ХХХ ( преди 6 години )
    А ЗАЩО няма мито за комите от Турция??Веднага 30% че много взеха важни да стават