fallback

Моделите на Tesla станаха по-бързи

Компанията обнови софтуера на Model S и Model X

Американският производител на електромоболи Tesla Motors обнови софтуера на предлаганите от нея модели, като това ще им позволи по-бързо ускорение от 0 до 100 км/ч, съобщиха от компанията.Най-сериозен прогрес записва базовата версия на Tesla Model S. Досега модификацията Model S 75 ускоряваше от 0 до 100 км/ч за 5,5 секунди, но с новия софтуер времето е свалено до 4,3 секунди.При варианта Tesla Model S 75D времето вече е 4,2 секунди вместо предишните 5,2 секунди. Обновяването е засегнало е динамиката на по-новата модификация Model S 100D, при която спринтът от 0 до 100 км/ч вече отнема 0,1 секунди по-малко – 4,1 секунди.Аналогични промени е получил и електрическият кросоувър Tesla Model X, при който модификацията 75D ускорява от 0 до 100 км/ч за 4,9 секунди, а 100D – за 4,7 секунди. Досега тези показатели бяха 6,0 и 5,5 секунди съответно.Сред новостите за Model X е пускането на вариант със 7 места. Той се предлага като опция за кросоувъра, като ще струва на неговия собственик 3000 щатски долара.Обновяването обаче ще се предлага единствено за чисто новите автомобили на Tesla. Тоест, клиентите, които вече са си закупили такива машини и ги използват, няма да могат да се възползват от подобрените характеристики.Снимки: Tesla

fallback
  • #8
    Анонимен ( преди 6 години )
    Премиум германците, жалки сте!
  • #7
    Анонимен ( преди 6 години )
    е кво стана сега, не се продава нова Тесла която да ускорява до 100км/ч за над 5 секунди
  • #6
    Бъдещето ( преди 6 години )
    Да не забравяме, че Тесла наскоро започна от нулата. Миналата година не можа да произведе 80000 автомобила. Представи си как ще паднат цените, когато в играта се включат и големите автопроизводители с готови производствени мощности. Те досега не че не можеха, а не искаха да произвеждат електромобили. В края на тази седмица обаче, от поточната линия излиза първия модел 3 и Играта загрубява! И да обясняват колко са хубави видео касетите, CD, фото лентите ... ДВГ, ТЕХНОЛОГИИТЕ СЕ РАЗВИВАТ!
  • #5
    Striker ( преди 6 години )
    Haudi гледат и цъкат - Ние ще имаме такъв СУВ. ама ще ускорява за 3.8 секунди...през 2020-та. И след месец, Тесла пускат нов с ускорение 3.5 сек. И Хауди пак цъкат:)))
  • #4
    Радев ( преди 6 години )
    Човекът пита, а не философства ***, Пено! Иначе да, както отбелязва колегата по-долу, едното е стандартната версия, другото /P100 D/ е с ъпгрейднатия софтуер Ludicrous Mode.
  • #3
    пена ( преди 6 години )
    ModelS P100D e 2.7 секунди. Само 100D (без P) не е "перформънс" варианта. Недей да философстваш като не знаеш какви да модификациите на модела...
  • #2
    snaky ( преди 6 години )
    Не, този за който говориш е Model S P100D
  • #1
    Дизелак ( преди 6 години )
    От Тесла за пръв път в историята са постигнали софтуер, който се обновява трудно като железария.Манг Санг обновяват хардуера.Вместо 3 цилиндъра, 1 литър и 50 коня, новият двигател ще е 5 цилиндъра, 2 литра, 100 коня.Важи само за новите продажби, т.е., клиентите, вече закупили от старитре, ще си кютат с тях.
fallback
Последни