fallback

Най-големият седан на Volkswagen обяви рекордно нисък разход

Хибридната версия на Phideon ще изминава около 850 км с едно зареждане

Концернът Volkswagen и неговият китайски партньор SAIC показаха на автосалона в Шанхай нова модификация на флагманския седан Phideon. Автомобилът е получил хибриден силов агрегат, като претендира да бъде най-икономичният модел в този клас.Петметровият седан, предназначен за китайския пазар, бе представен преди година, като бе оборудван с 3,0-литров бензинов V6 двигател с 300 к.с. Сега на местните клиенти на марката се предлага и автомобил, чиято цел е да бъде колкото се може по-малко вреден за околната среда.Силовият агрегат на китайския флагман на Volkswagen се състои от 2,0-литров бензинов турбомотор, електрически двигател и комплект литиево-йонни батерии. Други подробности засега не се съобщават, но се знае, че хибридният Phideon харчи около 2,3 л/100 км, като със заредени докрай батерии и пълни резервоари изминава около 850 км. Самите акумулатори се пълнят от стандартната електропреносна мрежа за 2 часа.Агрегатът може да работи на няколко режима, включително традиционен, тоест хибриден. При него електромоторът и бензиновият двигател функционират заедно. Има и режим Е, при който седанът се придвижва само на електричество.VW Phideon PHEV ще се произвежда там, където ще се продава. Така той ще стане първият в историята хибрид на Volkswagen, чиято производство ще бъде съсредоточено в Китай.Снимки: Volkswagen 

Тагове: saic volkswagen phideon
fallback
  • #13
    Облечен фаджия ( преди 7 години )
    2,3 л. за първите 100 км, както обичат да казват по рекламите. :))Иначе 850 км с един резервоар казва всичко. :)
  • #12
    re ( преди 7 години )
    По-добре 1.5л Пепси, отколкото 1.5л хонда.
  • #11
    2втек ( преди 7 години )
    По-добре ориз в тенджера, отколкото картоф в нафтова печка :)
  • #10
    re ( преди 7 години )
    Не исках да казвам ****алите в колата се увеличават с един.
  • #9
    re ( преди 7 години )
    Какво става когато собственик на хонда се качи в колата ? - Ориз в тенджера.
  • #8
    2втек ( преди 7 години )
    Тия от Фолцваген скоро ще пуснат автомобил, който ще произвежда гориво в резервоара вместо да харчи... нас*аха се да мамят!
  • #7
    re ( преди 7 години )
    Карай колелото, разхода на 100км са 2 филийки хляб за Европа, за Америка 5 хамбургера.Чиста работа.
  • #6
    Анонимен ( преди 7 години )
    Апък аз понеже съм академик и имам написани 17 книги само тази година, си карам бялата корола и ми гори 0.3л/100, ако затворя прозореца 0.1389л/100. От 8 години не съм сменял масло. Пластмасите още не са се разградили. И съм еко.
  • #5
    Nev ( преди 7 години )
    Най-вероятно това е разходът на масло на 100км!
  • #4
    Швабен зи каскен ( преди 7 години )
    Хех, колко трябва да си *** че да се хващаш на партенките на вагонетките за разход 2.3/100? Подобни твърдения за гавра интелекта на клиентите им. Не че те не го залужават де..
fallback
Последни