IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Алонсо се отказа от Монако заради Инди 500

Испанецът ще дебютира на легендарния овал

Алонсо се отказа от Монако заради Инди 500

Една от най-големите звезди на Формула 1 Фернандо Алонсо ще дебютира в легендарното състезание „500 мили на Индианаполис”, официално потвърди днес тимът на испанеца McLaren.

Алонсо се отказа от Монако заради Инди 500

Състезанието е на 28 май и съвпада с Гран при на Монако, като още не се знае кой ще смени Фернандо, но се предполага, че това ще е Дженсън Бътън, тъй като световният шампион за 2009 има договор с McLaren и е посланик на компанията.

„Изключително съм развълнуван – обяви Фернандо. – Инди 500 е сред най-известните състезания в света и се конкурира само с „24 часа на Льо Ман” и Гран при на Монако.”

Honda е доставчик на двигатели и в IndyCar, а заявката на Алонсо ще е от името на McLaren-Honda. Испанецът обаче ще кара болид на американския тим Andretti Racing, който ще е в цветовете на колите на McLaren във Формула 1. Съотборник на испанеца в Индианаполис ще е миналогодишният победител в 100-ото издание на състезанието Алекс Роси, като американецът е и бивш пилот на Manor във Формула 1.

Алонсо уточни, че Монако ще е единственото състезание, което ще пропусне този сезон и ще се върне във Формула 1 за Гран при на Канада в началото на юни. Участието на Алонсо в Индианаполис е било решено след няколко седмици тайни преговори между него, Honda и McLaren, като досега никой дори не подозираше, че може да се случи нещо подобно.

Тимът Andretti Racing е собственост на Майкъл Андрети – син на легендата Марио Андрети, който е бивш шампион в американските серии, а през 1993 година беше съотборник на Айртон Сена в McLaren, но се представи под очакванията и беше сменен от Мика Хакинен.

Тагове: honda mclaren
0 от 500
  • #2
    5 rate up comment 5 rate down comment
    Анонимен ( преди 7 години )
    Защо изобщо Макларън продължават да се занимават с несретниците от Хонда.Трета година вече берат срам и позор по пистите на Ф1.Легендарен отбор не бива повече да търпи бездарните японци.
  • #1
    9 rate up comment 0 rate down comment
    :/ ( преди 7 години )
    Не е като да се бори за нещо повече от заветната точка в Макларън, та защо не.