fallback

Маркионе: Купуват си Lamborghini, ако не могат да се доберат до Ferrari

За нищо на света няма да се откажем от атмосферните V12 мотори, уверява шефът на FCA

Шефът на FIAT Chrysler Automobiles и на Ferrari Серджо Маркионе зарадва представителите на медиите на автомобилното изложение в Женева със специална пресконференция, на която говори по най-различни теми – от това защо феновете на Скудерията си купуват Lamborghini до какво можем да очакваме през новия сезон във Формула 1. На първо място Маркионе обяви, че Ferrari няма да се отказва от атмосферните V12 двигатели – тема, която е много важна в малкия свят на супер спортните автомобили. „Мнението ми по този въпрос е ясно – V12 моторите няма да изчезнат, ще продължим да ги ползваме, при това без турбокомпресори – обясни Маркионе. – Но предизвикателството пред нас е да комбинираме тези двигатели с електромотор, за да получим максимална мощност. Тази стъпка, за създаването на такава хибридна система, ще стане факт след две години, само почакайте.” А защо хората, които искат Ferrari, си купуват Lamborghini? „Уважавам много Стефано Доменикали (бивш шеф на тима на Ferrari във Формула 1 и настоящ главен изпълнителен директор на Lamborghini) – обясни Маркионе. – Но много хора си купуват кола от Lamborghini, просто защото не успяват да се вредят за Ferrari.За 2017 година сме планирали да произведем по-малко от 8500 коли, но това е ръст спрямо 2016. Списъкът с чакащите за някои от нашите модели е изключително дълъг. На изложението тук се срещнах с няколко човека, които много искаха наш автомобил, но останаха извън списъците, това е най-лошото нещо, което можеш да кажеш на един клиент.” И накрая нещо за новия сезон във Формула 1. Защото 2016 се превърна в поредното разочарование за италианците – всички очакваха, че те ще се борят с Mercedes за титлата, но се оказа, че Скудерията загуби и битката за второто място срещу Red Bull и не успя да спечели нито едно състезание. Самият Маркионе прогнозира големи успехи в началото на 2016, но сега се изказва доста по-внимателно. „За предсезонните тестове в Барселона имахме две цели: да се убедим, че новата ни кола е надеждна и да не сме по-бавни от Red Bull – заяви шефът на Черните кончета. – В момента Mercedes все още е напред, що се отнася до McLaren – желая им бързо да се възстановят. „Сезонът във Формула 1 ще е интересен. Колите са много по-бързи в сравнение с миналата година, пилотите ще трябва да се потрудят доста повече, за да си заслужат заплатите, което според мен е добре. Новите коли са много по-трудни за каране и изтощават пилотите.”

Тагове: ferrari lamborghini
fallback
  • #15
    Striker ( преди 7 години )
    Ламбо е хубава марка, но...Ферари е икона. Техните двигатели и пътно поведение никой не ги достига. Вижте което и да е автомобилно издание. Прав е напълно. И двете марки са страхотни, но...Ферари е топ. Особено пък от както Ламбо стана немско нещата започнаха да се скапват, сега и джип Ламбо предстои...Немец от ВАГен вземе ли го...накрая все става Гоуфо/
  • #14
    Анонимен ( преди 7 години )
    не знам дали някой е виждал едно до друго 458 и Галардо. аз съм виждал - ламбо-то впечатлява повече. даже доста повече. а това че винаги ще има гъзари дето ще си дават парите за ферари - си е факт, за него Маркионе няма никакви заслуги
  • #13
    none ( преди 7 години )
    Г-н Маркионе е толкова автомобилен мениджър колкото и г-жа Бара. И двамата са ексел мастъри като гледам....
  • #12
    А.В.Торът ( преди 7 години )
    Не харесвам Ферари точно заради тази агресивност без особено покритие, що се отнася до клиентите им. Трябвало да имаш пет други автомобила на марката, чисто съдебно досие и сини очи, за да купиш Ла Ферари, трябвало не знам си кво, не знам си що... Ламборгини като история, марка и дизайн дори са ми много повече на сърцето. При съответната финансова възможност естествено бих купил техен автомобил.
  • #11
    Анонимен ( преди 7 години )
    Ще дойде време ите ще клекнат, няма как такива са времената. И Маркионе няма да е вечен. Ламборгини пък да не са турбо? Те също са традиционалисти. Ако сега оторите Мобиле, ще видите че се продават 29 ферарита(години 2008-2017) и 20 Ламборгинита (години 2004-2016) цените им са сходни. Така че тоя много да не се изхвърля, а вие не си мислете че е чак толкова трудно да се сдобиеш с Ферари. Кинти да има може да се заринете с Феарита и Ламбовци.
  • #10
    x ( преди 7 години )
    Обиколката на някаква си писта ли прави колата добра!? Ега'ти ***. Ферари се определя като инженерен шедьовър. Не от мен разбира се. За никой ВАГ не съм чувал подобно нещо. А вие?
  • #9
    Анонимен ( преди 7 години )
    Аз лично си мечтая да имам ферари. За ламборгини(ауди ЕР 8, разбирай има *** от голф) въобще ни ми е хрумвало.
  • #8
    хаха ( преди 7 години )
    Съжелявам, но Ферари даже не казват колко време им отнема обиколката около ринга, пък после ще говорят...
  • #7
    Анонимен ( преди 7 години )
    Прав е, Ферари ограничават производството на моделите си за да бъдат ексклузивни! Не всеки може да си позволи тяхна кола, не от финансова гледна точка, а просто серията от даден модел е разпродадена за 3-4 години напред! Про Ламборгини е точно обратното, правят колкото се може повече, като лепят емблеми върху Ауди-та и продават на 2-на и 3-на цена!
  • #6
    v-1 ( преди 7 години )
    Маркионе, само за изказването за V12 двигателите го уважавам. И ще е интересно да видим тази нова хибридна система, за която говори.Иначе за анонимните - Ферари продават много повече коли от Ламборгини (повече от 2 пъти), а с по-скъпи. Те Ламбо добрече ще пуснат СУВ, че да вдигнат малко пордажбите за тази година :)))И когато Ламборгини спечелят Ф1, елате да спорим, иначе кавито искат рекорди да поставят.
fallback
Последни