IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Skoda готви първият си SUV модел Yeti

Skoda ще пусне няколко нови модела през идните 2-3 години. Така иска да изпълни поставените си цели за ръст на продажбите от 50% до края на десетилетието.

Skoda готви първият си SUV модел Yeti
Един от най-интересните нови модели е този на малкия SUV Yeti, който ще видим през 2009 г. За първи път концепция с това име беше показана в Женева още през 2005 г. 


Сега целите на Skoda са с Yeti да конкурира модели като Toyota RAV4 и Honda CR-V. При Yeti също ще има варианти с новите поколения ефективни дизелови двигатели. 

Тези компютърни образи на бъдещия Yeti показват, че серийната версия ще запази голяма част от стила на концепцията, включително и фаровете тип „слъзна торбичка”, както и решеният в няколко цвята интериор. 


Yeti ще бъде произвеждан на платформата на Octavia. Базисен двигател ще бъде 1.6 литра FSI, след това ще се предлагат два дизелови агрегата TDI с обем  1.9 и 2.0 литра. Най-мощната версия ще бъде с турбобензинов двигател с обем 2.0 литра. 

Производството ще започне през 2009 г. в завода на Skoda в Квасини, Чехия, където ще се произвежда и новото поколение на флагмана Superb.
0 от 500