IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Volkswagen подготвя купето с четири врати

Специалистите във Volkswagen са близо до завършване на проекта за нов модел. Това е купе с четири врати, като най-вероятно световната премиера ще бъде идната пролет на изложението в Женева.

Volkswagen подготвя купето с четири врати
Прототипи с тежка маскировка бяха забелязани напоследък в Долината на смъртта, любимо място за изпитания на нови модели. 


Дизайнът на новото купе с четири врати е дело на главният дизайнер на групата VW - Валтер деСилва (Walter de’Silva). Според това, което виждаме на тези компютърни образи, новият автомобил ще има фарове близки по форма до тези на Tiguan, леко свалена надолу радиаторна решетка и броня, която се превръща в традиционна за новите модели на VW. 

Бензиновите двигатели ще започват от 1.8 TFSI с мощност 160 к.с., а на върха ще бъде V6 с обем 3.6 литра и мощност 300 к.с. познат от Passat R36. Новият двигател FSI с мощност 230 к.с. също ще бъде предлаган с новото купе с четири врати. 

Дизеловите двигатели ще включват агрегати с мощност от 140 к.с. до 204 к.с., като последния познаваме от концепцията Audi Cross Coupe. Местата ще бъдат само четири, като централната конзола ще преминава през дължината на цялото купе. 


Заради профила на купе, мястото за главите на пътуващите отзад няма да бъде много просторно, но за сметка на това пътниците там ще могат да ползват луксозни екстри като втори мултимедиен плейър, индивидуални климатични системи и др. Седалките ще могат да се нагаждат индивидуално от всеки пътник.  
0 от 500