fallback

Skoda Octavia получи 1.5-литровия мотор от Golf

Фейслифтът на чешкия модел се предлага с най-новия бензинов агрегат на Volkswagen

Обновената в края на 2016 г. Skoda Octavia вече ще се предлага и с бензинов двигател, който дебютира при фейслифта на най Volkswagen Golf, моделна година 2017 г. Моторът с обем 1,5 литра ще започне да се поставя на чешкия модел от лятото, съобщиха от чешката компания.Агрегатът ще бъде достъпен в два варианта - със 150 к.с. и система за деактивация на два от цилиндрите, както и със 130 к.с. При втория ще могат да се изключват не само двата цилиндъра (при движение на по-ниска скорост), но и четирите - в случаите, при които автомобилът се пуска по инерция. Това ще доведе до по-голяма икономия на гориво.Производството на обновената Skoda Octavia стартира през миналата седмица в завода на компанията в Млада Болеслав (Чех). Моделът се предлага като лифтбек и комби, а в началото на месеца бе представена и версията Octavia RS 245, която е най-мощната в историята на модела. Тя разчита на 2,0-литров бензинов двигател с 245 к.с.На пазара е и комбито с повишена проходимост Octavia Scout. В края на март ще стартира и производството в замода в Нижни Новгород, където ще се сглобяват предвидените за руския пазар модификации.Снимка: Skoda 

fallback
  • #4
    уу ( преди 7 години )
    Тоя фейс само на мен ли ми се струва зле... сегашната октавия е 100 пъти по-яка на визия.Този двигател 1.5 дано е читав като 1.4 последните версии.. да не почнат детски болести.
  • #3
    Анонимен ( преди 7 години )
    Не думай бе!
  • #2
    mEnka B/I.G ( преди 7 години )
    Тези са най-добри
  • #1
    Анонимен ( преди 7 години )
    Не знам. Големи технологии, големи продажби, а който в БГ си е купил фолксваген и особено шкода, особено нови, после сменя марката. Те и в последната класация за лоялност на клиентите са почти на дъното (VW). Да се чудиш как имат високи продажби.
fallback
Последни