fallback

Infiniti показа новия QX50

Концептуалната версия ще дебютира на автосалона в Детройт

Японският производител на луксозни автомобили Infiniti разпространи официални снимки на концептуалния кросоувър QX50. Предвестникът на следващата генерация на серийния модел ще дебютира по време на автосалона в Детройт, който се открива в края на следващата седмица.Всъдеходът представлява продължение на концептуалния прототип Infiniti QX Sport Inspiration, който видяхме през пролетта на тази година на изложението в Пекин. Промени все пак има, като те са засегнали решетката на радиатора, броните и заднна част на машината. Леко изменена е и оптиката на автомобила.Концептът е оборудван с изцяло новия бензинов двигател 2,0 VC-Turbo, който японците разкриха още през август тази година. Мощността на агрегата е 258 к.с. Освен с него серийният QX50 ще се предлага и с 3,0-литров бензинов V6 с 2 турбини, познат от моделите Q50 и Q60. Моторът е достъпен в две версии – с 300 и с 400 к.с.Моделът е получил система за автономно управление ProPilot, която е позната от петата генерация на минивана Nissan Serena. От Infiniti уточняват, че тази технология ще бъде само спомагателна и ще играе ролята на „втори пилот”.Снимки: Infiniti

fallback
  • #3
    До анонимния колега ( преди 7 години )
    Колега не зная как оценяваш че хибрида на Infiniti е неикономичен.При 3.5L двигател и 364 к.с. градският ми разход е 10.7 л/100, а на извънградко разхода ми е 8.3 л/100 при ускорение 5s(0-100).В Унгария разхода ми падна до 7.7 л/100.Все пак говорим за икономичност на 3.5L атмосферен двигател който гали ухото със звука си и те залепя на седалката а не за Lexus CT; IS.Тук четох коментар на собственик на нов Lexus RX 450h че автомобила му е тромав и неикономичен - ОПИТ vs. Експерт от четене в нета.
  • #2
    Анонимен ( преди 7 години )
    И за какво да слагат на хибрид фарсиран и неикономичен двигател.Хибридите се правят да бъдат икономични.Това е целта им и след това всичко останало.Гледай Лексус какво правят и предлагат.Те са еталона при луксозните хибриди.А това Инфинити изглежда наистина страхотно.Браво на японците.
  • #1
    none ( преди 7 години )
    Изглежда невероятно. Интересното е, че новият 3.0 бензинов двигател, който изглежда много впечатляващо като динамични характеристики, но не и като разход на гориво, не се предлага при хибридната версия, и тя си е с 3.5 литровият бензин.
fallback
Последни