IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

VW показва значително по-добри финансови резултати

Всички марки на концерна са съумели да подобрят оперативните си резултати през първите девет месеца на тази година.

VW показва значително по-добри финансови резултати

Концернът „Фолксваген“ е повишил значително своите оперативни резултати през първите девет месеца на 2007 г. „Ние станахме по-добри, по-ефективни и по-рентабилни“, каза Ханс-Дитер Пьоч, финансов директор на Фолксваген АД, при представянето на числата.



VW е продал през първите девет месеца на тази година общо 4,6 милиона автомобила, което отговаря на ръст от 8,2 %. Оборотът се е увеличил с 5,1 % и е достигнал сумата от 81 милиарда евро. Този оперативен резултат е с 4,3 милиарда евро по-висок от миналогодишните стойности. Финансовият резултат преди облагане за първите девет месеца се е покачил с 3,8 милиарда евро и е достигнал 4,7 милиарда евро. Резултатът след облагане се е удвоил и е на стойност 2,9 милиарда евро.

Всички марки на концерна са съумели да подобрят оперативните си резултати през първите девет месеца на тази година. Марката „VW- лични автомобили“ e повишила резултата си със 754 милиона евро и сега той е 1,4 милиарда евро. Тук особено добре се отразяват минимираните разходи и увеличените продажби на сегмента.

Оперативният резултат на марката „Audi“ е по-добър с 633 милиона и в момента е 1,8 милиарда евро. „Ламборджини“ продължава тази възходяща тенденция през споменатия период. Марката „Шкода“ е повишила своите резултати със 144 милиона евро и сега е на ниво 526 милиона евро.

„Seat“e намалил своите загуби в сравнение с предходната година с цели 109 милиона евро и има финансов резултат от -12 милиона евро. Марката „Бентли“ има оперативен резултат от 107 милиона евро, което е 62 милиона евро повече от същия период на миналата година.

Оперативният резултат на сегмента „ VW-автомобили за стопански нужди“ се е покачил с 88 милиона евро и в момента е 148 милиона евро. Сегменът за финансови услуги на компанията е повишил оперативните си резултати с 20 милиона евро, което прави общо 747 милиона евро.

Нетната ликвидност на концерна към настоящия момент е 13,9 милиарда евро.
0 от 500