IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Cadillac CTS: американски лукс за Европа

Комфорт и екставагантност в сблъсъка на гигантите

Cadillac CTS: американски лукс за Европа
С екстравагантен дизайн, допълнително обработени 6-цилиндрови, бензинови двигатели и с още повече лукс във вътрешното обзавеждане, Cadillac CTS се изправя срещу немските гиганти в този пазарен сегмент: Mercedes-Benz, Audi и BMW. Дългият 4,87 м. и отлично оборудван автомобил е с начална цена 36 300 евро, за която получавате мощен, 2,8-литров V6 със 155 kW/ 211 к.с., което си е, между нас казано, цели 20 % по-евтино от BMW 5-ца.



Само 44 500 евро ще ви струва, ако се възползвате от услугите на втория, 3,6-литров, бензинов двигател със задно задвижване, с мощност от 229 kW/311 к.с. Срещу още 2 600 евро ще се сдобиете и със задвижване на четирите колела. За 2009 г. беше оповестена появата на дизелов двигател с 184 kW/250 к.с.

Що се отнася до неговите качества и поведение на пътя, Cadillac CTS не бива да се притеснява от европейската си конкуренция. При направените досега проби 3,6-литровият бензинов двигател беше достатъчно тих и в комбинация с 6-степенната си автоматична, скоростна кутия остави прекрасни впечатления. Мощността на двигателя е добра и в това отношение тежкият 1,8 тона Cadillac CTS е пригоден, както за релаксиращи излети, така и за динамични маневри на пътя. Средният разход на гориво е 12 л./100 км. при 6-степенната, механична и 11,1 л./100 км. при автоматичната скоростна кутия.



Пространственото оформление във вътрешността на лимузината можеше да бъде и по-добро. Водачът и неговият придружител си седят горе-долу удобно на малко късите, спортни седалки, но височината в задната част на купето е по-скоро недостатъчна, което ще създаде някои неудобства на по-високите. Багажното отделение с обем от 373 л. също не може да бъде наречено голямо, но тук на помощ се притича много доброто, вътрешно обзавеждане на автомобила.
Шестте въздушни възглавници, ESP-то, помощната навигационна система при паркиране, електронният контрол на налягането в гумите, ксеноновите фарове са само част от екстрите. В допълнение Cadillac CTS разполага също така с електрoнно отваряне и затваряне на прозорците, климатик, темпомат, звукова уредба „Bose“ с осем колонки, CD-player с място за шест компакт диска и MP3-player, както и 18-цолови леки, метални колела.

Интериорът на автомобила е безупречен. Използваните материали също: кожа в светли, пастелени тонове и хром. Всичко това, заедно с дискретното осветление, създава приятно чувство у возещите се.
0 от 500