fallback

Ford Focus RS най-после се пробва в „Зеления ад” (Видео)

Хотхечът успя да затвори обиколка за 8 минути и 6 секунди

Най-мощната версия на Ford Focus – RS, най-после отговори на въпроса „Колко е бърз този автомобил на Северната дъга на „Нюрбугринг”?” Досега автомобилът често бе сравняван със своите конкуренти на различни трасета, но преминаването през „Зеления ад”, както е известна пистата в Германия, трябваше да даде по-точна представа за възможностите му. С теста се заеха колегите от изданието Sport Auto, които имат огромен опит с преминаването на Северната дъга. Хотхечът на Ford, който е оборудван с 2,3-литров бензинов мотор с мощност 350 к.с., система за задвижване на четирите колела и 6-степенна механична скоростна кутия, успя да завърши обиколката за 8 минути и 6 секунди. За сравнение, постижението на Focus RS е по-добро от това на Honda Civic Type R – 8 минути и 15 секунди. Японският автомобил с 310 к.с. обаче е само с предно предаване. В същото време купето BMW M2 с 370 к.с. успя да се справи с трасето за 7 минути и 58 секунди. Най-вероятно при Ford Focus RS има резерви, като колата може да даде и по-добро време. За сравнение, най-бързият автомобил с предно предаване - Volkswagen Golf GTI Clubsport S има мощност 310 к.с. и на два пъти се справи доста по-добре. Първоначално германският хотхеч записа 7 минути и 49.21 секунди, а после подобри това постижение на 7 минути и 47.19 секунди.

Тагове: ford focus rs
fallback
  • #20
    Анонимен ( преди 7 години )
    пхааахахахахахахах гоуфо - икона... недей ;))))))))))))))))))))
  • #19
    Пешо TDI ( преди 7 години )
    Звучи несериозно да се сравняват икони като Голф и Бмв с недоразумения като Форд ... Всеки малко имащ понятие от автомобили ще го потвърди.
  • #18
    Автомонтьор ( преди 7 години )
    Много умно:Зимата дават по добри времена от лятото бе интернет разбирачо.Турбо моторите се тормозят на жегата и не могат да си развият до край потенциала, докато при температури на въздуха под 10 градуса полудяват.Аман от професори тука.
  • #17
    Анонимен ( преди 7 години )
    Ако теста е правен Декември е ясно че не може да стигне същото сцепление като през Юни.
  • #16
    Това ( преди 7 години )
    Зависи също от гуми, климатична обстановка, шофьор и т.н.! За ясна представа трябва да се направят десетки обиколки.
  • #15
    Анонимен ( преди 7 години )
    До GиGи-биджи, писах за Форда, кви хонди бълнуваш ?
  • #14
    Анонимен ( преди 7 години )
    Ето ти времето на ТъПира..не прототипа от 2014. 8:15 Honda Civic Type R Christian Gebhardt May 2016 *** Motor und Sport(17/05/2016)
  • #13
    Анонимен ( преди 7 години )
    "..Само, че Хондата е 7:50. Лек ден..А това прочете ли го...Honda Civic Type R Prototype May 2014 Honda conducted test, development car with technical specifications representative of the final production car.
  • #12
    GG ( преди 7 години )
    Алоуу каишкоо.... хондето също е със свален иседалки ,без аудио и без клима.... ха хубав ден и чети повечко книжки.
  • #11
    хахах ( преди 7 години )
    Само, че Хондата е 7:50. Лек ден! Пишете неверни неща. Комедия
fallback
Последни