fallback

Ford Focus RS най-после се пробва в „Зеления ад” (Видео)

Хотхечът успя да затвори обиколка за 8 минути и 6 секунди

Най-мощната версия на Ford Focus – RS, най-после отговори на въпроса „Колко е бърз този автомобил на Северната дъга на „Нюрбугринг”?” Досега автомобилът често бе сравняван със своите конкуренти на различни трасета, но преминаването през „Зеления ад”, както е известна пистата в Германия, трябваше да даде по-точна представа за възможностите му. С теста се заеха колегите от изданието Sport Auto, които имат огромен опит с преминаването на Северната дъга. Хотхечът на Ford, който е оборудван с 2,3-литров бензинов мотор с мощност 350 к.с., система за задвижване на четирите колела и 6-степенна механична скоростна кутия, успя да завърши обиколката за 8 минути и 6 секунди. За сравнение, постижението на Focus RS е по-добро от това на Honda Civic Type R – 8 минути и 15 секунди. Японският автомобил с 310 к.с. обаче е само с предно предаване. В същото време купето BMW M2 с 370 к.с. успя да се справи с трасето за 7 минути и 58 секунди. Най-вероятно при Ford Focus RS има резерви, като колата може да даде и по-добро време. За сравнение, най-бързият автомобил с предно предаване - Volkswagen Golf GTI Clubsport S има мощност 310 к.с. и на два пъти се справи доста по-добре. Първоначално германският хотхеч записа 7 минути и 49.21 секунди, а после подобри това постижение на 7 минути и 47.19 секунди.

Тагове: ford focus rs
fallback
  • #10
    Анонимен ( преди 7 години )
    Този наберен за дпортен Голф, е като дрогиран кон, една обиколка и направо в сервиза!
  • #9
    TDI - Power ( преди 7 години )
    След време няма да има конглокенция в автомобилостроенето. Всичко ще е VAG .
  • #8
    Анонимен ( преди 7 години )
    Малко по-бавен от Голф, но поне е с качество недостижимо за VAGa!Със задна седялка и климатик, за разлика от измамния спортист с каишното окачване.
  • #7
    До тоя под мен ( преди 7 години )
    Смени си дрогата че си се побъркал
  • #6
    Анонимен ( преди 7 години )
    дошода не си забравиш хаповете днес
  • #5
    Анонимен ( преди 7 години )
    аве тоя Голф не е ли вече модел на Дачия след като вече купиха целия ваг? докарали са го на вървене пустите му румънци!
  • #4
    Germany ( преди 7 години )
    VW Golf - недостижим и непобедим в класа си.
  • #3
    RRE435i ( преди 7 години )
    Dosta dosta slabi4ko.Smiatai kva razlika s imperatora Golf.Ne e istina kakva sila e VW imperiata5
  • #2
    още едно ( преди 7 години )
    доказателство,че само инженерите от ФВ знаят как да предават мощността към пътя и автомобила да "стои" в последователни завои. Щях да напиша "немците",но се сетих,че този Форд също е "немски"-от Кьолн.Все пак за Форд добре- на едно ниво в Алфа 4С.
  • #1
    GG ( преди 7 години )
    Ахаха, Дошеее, кукууу....къде е наказвача на Ламбота,Голфове и прочее,къде е тоз апотеоз на тенджеро строенето..Сега ще се наслушаме на глокиози като ,намал седалки,пилотя бил 45 кила..не бил ял 3 дена да е по-лек.Хахаха..Нека плюнките потекат- Сега!..
fallback
Последни