fallback

Новият Mercedes E-Class Coupe се появи официално(Видео)

Модификацията излиза на пазара с 4 двигателя

fallback
  • #24
    JDM+Mercedes ( преди 7 години )
    Така е, и аз от няколко години карам коли все с по-големи мотори. От 6 месеца съм на Е500 от 94-та със 5-степенен автоматик като всекидневна. Наскоро карах на един приятел БМВ 420д 190 коня, ами просто няма база за сравнение с 22 годишната Е-класа!По-големите мотори са си удоволствие, стига да си ОК с парите които даваш за гориво. Ама в случая с това купе от статията, щом ги предлагат, значи има и хора които ги търсят.Въпреки, че едва ли бих си сменил 124-ката за Е200 примерно. :D
  • #23
    Georgi ( преди 7 години )
    automotive дай моля те повече обратна връзка за този редови 4 цилндров, аз карам 2.0д на БМВ, 184 коня при тегло на колата 1500кг и ускорението е повече от достатъчно (7.5 сек), виждам че Мерцедес на новата Е класа дават същото време, а колата е със 200 кг по-тежка, също и купето. Къде се развива ускорението, има ли го и при 50-60 км като пъплиш зад някой камион и трябва спешно да изпревариш, или е основно в долния диапазон.
  • #22
    automotive ( преди 7 години )
    Е, като си купуваш кола трябва да си прецениш нуждите, стила на каране и джоба :)Но да... ако си свикнал да караш "шестак" или "осмак" определено преминаването на 4 цилиндъра би било тегаво.По въпроса за ускорението над 120км/ч. Наскоро карах SL500 (455к.с.), който над стотина км/ч те удряше в гърба по-силно отколкото при по-ниска скорост... така става когато имаш повече мощност отколкото сцепление. Но определено е забавно
  • #21
    fermera ( преди 7 години )
    Когато си вземеш нова кола,след няколко месеца каране започва да не ти достига ускорението,особено това над 120км.час.Аз харесвам колите с големи предни врети,а тази двуврата Е класа е страхотна.Това не е кола която трябва да се кара в ограниченията.Мерцедес имат хибриди,но БМВ предлагат 4 цилиндров двигател с ел.мотор във скоростната кутия.Макар че аз едвам ли някога ще се върна на 4 цилиндъра.
  • #20
    automotive ( преди 7 години )
    fermera, сега видях, че за хибридите си писал нещо.Мерцедес предлагат класическо хибридно задвижване за C-Class и два варианта за S-Class.Плъг-ин хибриди за E-Class, GLC, GLE и S-Class.Изцяло електрически вариант на B-Class.Та инфото ти, че не предлагат хибриди не е актуално ;)
  • #19
    automotive ( преди 7 години )
    JDM, и аз съм съгласен, че настоящата гама на Mercedes е страхотна откъм дизайн - и интериор и екстериор. Проблемът им е, че не са усобено увлекателни за каране. Настоящата гама на Jaguar предлага по-добър баланс в това отношение.fermera, аз съм карал двулитровия дизел във вариант 194к.с. в новата е-класа и мощността си му идва съвсем добре за нормално каране. Бензинът е нормално да иска по-високи обороти
  • #18
    fermera ( преди 7 години )
    Карал съм 2.0литровия турбо мотор със 211к.с. на кола със тегло 1500 кг/Под 4000 оборота не ускоряваше добре.Тази Екласа е поне 1800кг.Такситата карат много километри,но са постояно загрети.При личен автомонил и дневен преход около 80 км ресурса е наполовина.Пробрема е че всички вече правят алуминиеви блокове,нанасят покритие и пускат буталата.
  • #17
    v-1 ( преди 7 години )
    до долният 'порфесор':Ами хйде кажи ги, кои са тези мотори на корейците с по-добри характеристики??Или и на теб информацията ти е от Пешо монтьора от Дружба... :))
  • #16
    Анонимен ( преди 7 години )
    "Версиите Е 200 и Е 300 разчитат на 2.0-литров тубмотор с 4 цилиндъра, който в първия случай развива 183 к.с. (300 Нм),"Това е много слаб двигател, съдейки по показатилите! Дори корейците вече правят доста по-ефективни в термодинамично и механично отношение двигатели! Да не говорим за надежността...
  • #15
    JDM до fermera ( преди 7 години )
    Спокойно, и 6 и 8-цилиндрови мотори ще има. Ако имаш кинтите няма да се ограничаваш до 4-цилиндровите версии. Мерцедес с 200 000км трудно можеш да го уплашиш. Виж такситата в Германия по на 500-600 000км с 4-цилиндрови мотори, дизелови и бензинови на метан, без основен ремонт на мотора. А при положение, че предлагат хибриди за обикновенните Е-klasse и S-klasse, мислиш ли, че и тук не могат да ги предложат ? Въпроса вече опира до това кой иска такъв автомобил хибрид. :)
fallback
Последни