fallback

Tesla ще плаща обезщетения за лъжлива информация

Норвежки клиенти се оплакаха, че колите им са по-бавни от обявеното

Американският производител на електромобили Tesla Motors се съгласи да изплати обезщетения на норвежки собственици на Model S P85D, които се обърнаха към съда заради това, че обявените технически характеристики на техните коли не отговарят на реалните.Делото бе заведено през септември в Осло от 126 норвежки собственици на Tesla Model S. Те оспориха твърденията на компанията, че модификацията P85D със задвижване на четирите колела, която са си закупили, ускорява от 0 до 100 км/ч за 3 секунди и развива максимална скорост от 700 к.с. Според тях първото е невъзможно, а мощността на агрегатата на седана е с 1/3 по-ниска.От Tesla Motors първоначално оспориха исканията на норвежците, но в крайна сметка решиха, че раздуването на скандала ще им донесе единствено негативи.Затова американците се споразумяха с юридическата фирма, представляваща ищците в делото и всеки един от тях ще получи компенсация в размер на 7700 долара. Освен това, недоволните клиенти ще могат безплатно да обновят софтуерът на колите си.Интересното е, че Tesla Model S в модификация P85D вече не се предлага на пазара. Тя бе заменена от по-мощната версия – P100D, която според производителя ускорява от 0 до 100 км/ч за 2,7 секунди.Снимка: Tesla

Тагове: tesla model s
fallback
  • #19
    Анонимен ( преди 7 години )
    По тая логика всички производители трябва да плащат.
  • #18
    GP ( преди 7 години )
    Уловката е, че ускорението може да бъде постигнато при заряд на батерият от поне 94%...
  • #17
    haha ( преди 7 години )
    "Освен това, недоволните клиенти ще могат безплатно да обновят софтуерът на колите си."+ talon za otstypka 10% za vytresho i vynshno na avtomivkata na dolni bogorov ;-)
  • #16
    @ ( преди 7 години )
    Novijat Durzaven Sekretar na USA shte bade CEO na Exxon Mobil - R . W . Tillerson . Obrachat okolo Tesla zapochva da se zatjaga ...
  • #15
    v-1 ( преди 7 години )
    Те може и да са 'измама' Теслите според вас. Ама вече са продали над 150 000 коли от както старттра компанията. И имат най-голям пробег от всички ел. коли.А пък вие с плюнчете и си развивайте теории на конспирациите тука :)))
  • #14
    @ ( преди 7 години )
    E . Musk zasluzava respect za entusiazma , no ne e logichno da se navira mezdu shamarite na Shevron TEXACO ...
  • #13
    Анонимен ( преди 7 години )
    И ще добавя, че ще бъдат основния производител на батерии...които ще се монтират в различни марки коли...Паричкиии..парииичкиии...всичко е за париичкиии..много много парииички!
  • #12
    Анонимен ( преди 7 години )
    "..PR отдела на Мъск е толкова добър че скоро Тесла заедно с Панасоник ще станат най-големия производител на батерии с най-големия завод изобщо и ще произвежда над 500000 коли годишно .."Абсолутно съгласен!
  • #11
    Анонимен ( преди 7 години )
    Ок130 000$.Кога, и къде да ти я докарам ?
  • #10
    Анонимен ( преди 7 години )
    Абе дай ми една "измама" в гаража пък чакай да почна да се оплаквам.
fallback
Последни