fallback

Балон ли е Tesla?

Илон Мъск със сигурност умее да продава електромобили. Но тепърва трябва да покаже, че може и да печели от тях

В известен смисъл автомобилостроенето е един от най-консервативните сектори на икономиката. За разлика от телекомуникациите и потребителската електроника, тук репутацията и историята на марката имат решаващо значение при избора на купувача. И съответно за новите играчи е много трудно да намерят място на дъската.

Тагове: bmw tesla mercedes google apple
fallback
  • #6
    джт65 ( преди 7 години )
    Статията е комично тенденциона и пълна с неверени факти. И дори пазарната капитализация на Тесла да е раздута то самата компания прави това което съвсем скоро цялата авто индустрия ще бъде направена. Не случайно Мерцедес купува ел двигатели и др от Тесла
  • #5
    Анонимен ( преди 7 години )
    И да е балон какво толкова - проблема е на инвеститорите .Ако няма къде да поддържаш тази кола махаш акумулаторите и ел.двигателя го заменяш с един V 8.
  • #4
    Ауто билд за 2 лева ( преди 7 години )
    Има БГ лаф-нещо е тесла(ръчен инструмент и няма общо с великия Никола Тесла).Смисъла е че е неработно,измислено да имитира,а всъщност не е отговорило на изискванията и надеждите.Случая е подобен.Замесени са много балъци, "инвеститори" и мошенници.42 млн $ е смешна цена и показва силно надценен пакет.Всъщност "пакета батерии",състоящ се от хиляди акумулатори за лаптоп (сносна бройка е над 150 лв. у нас)е скъпата играчка,направила известен този бранд.Скоро балона ще гръмне и някои ще пият СВ.
  • #3
    Анонимен ( преди 7 години )
    Ako bazova cena ot 35 hiliadi dolara a v evropa 40 hiliadi evro ne e premium,to togava samo Maibach e premium
  • #2
    Анонимен ( преди 7 години )
    Браво бе, анализ от "The Economist". Общо взето се казва имайте си едно на ум. Летящ старт за Тесла, но който лети високо, пада от високо. Всичко е агресивен маркетинг и напомпан имидж.
  • #1
    b.b. ( преди 7 години )
    Не съм влизал в сайта от няколко месеца и сега съм приятно изненадан. Чета вече 2-3-а статия, която не е "да разлаем кучетата" или "немско срещу японско". Да не би да сте взели нов редактор или сте сменили главния? ;)
fallback
Последни