IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Крадците налитат най-често на Porsche

Според изследване на Съюза на застрахователите в Германия най-крадени са SUV автомобилите. Както и в предишното такова изследване най-крадените автомобили са от марката Porsche.

Крадците налитат най-често на Porsche
Веднага след Porsche в класацията е култовият Трабант, произвеждан в несъществуващата вече страна ГДР. Общо са изчезвали 11.1 автомобили от марката Porsche на всеки 1000 застраховани. На доста по-голяма дистанция в списъка са марките Audi, BMW и VW. Според вида на каросерията най-често биват открадвани скъпи SUV модели. 

През миналата 2006 година в Германията са били откраднати общо 18965 автомобили, което показва позитивна тенденция. Десет години по-рано (1996) бройката е била 76266. Общата сума на платените обезщетения е 211.4 милиона евро или с 16.5% по-малко от предната 2005 година. 



Porsche 911 изчезва за секунди ... и в двата смисъла

Докато Porsche e най-любимата марка на крадците, то бързият Golf IV R32 е най-често изчезващият конкретен модел. На второ място е BMW X5 3.0D. На трето място е бусът на VW Caravelle, а след него е Porsche Cayenne 4.5. 

Други любими на апашите модели са Audi Q7 3.0 TDI, Audi S6 4.4 V8 Quattro и Golf III VR6. "Много често" изчезвали автомобили с висока проходимост, според Съюза на застрахователите в Германия. Според говорител на съюза, това било сигнал, че автомобилите се препродавали в държави с лоши пътища, където имало повишено търсене на такъв всъдеходи. Дано в Германия да знаят, че тук у нас пооправихме каквото можахме по шосейната мрежа...

Друга тенденция била, че крадците повишавали техническите си познания и възможности, защото изчезвали коли с "добра електронна защита". Необичайно високо било и търсенето за по-стари коли, което се дължали на факта, че подсигуряващата техника можела да се преодолее по-лесно. В някои случай и липсата на резервни части била решаващ фактор за изчезването на по-стари модели.
0 от 500