IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Първи MPV модел на BMW?

Много вероятно в скоро време ще видим и MPV модел от BMW.

Първи MPV модел на BMW?
В Мюнхен са доволни от развитието на нещата със Серии 1, 3, 5 и 7, доволни са и от Mini. Остава въпросът обаче накъде да растат по нататък? Кросоувърът Х6 е едната посока. Другата си остава голям автомобил за по-дълги пътувания. 

Ясно е, че съкращението MPV в модела на BMW няма да съществува, но все пак към този сегмент новия модел на Баварската фирма ще бъде най-близо. Относителния неуспех на Mercedes Клас R не отказва BMW да представи свой модел в този сегмент. 


Според първите предположения новия модел на BMW ще се нареди ценово между Серия 5 и Серия 7. Очаква се задвижвани да бъдат задните колела, но също и по-нататъшно приложение на XDrive. При него ще видим и системата Dynamic Performance Control която активно може да преразпределя въртящия момент между колелата от дясната и лявата страна. Този нов диференциал на BMW ще видим при премиерата на BMW X6. 


Бъдещия модел на BMW засега е наричан само Серия V. Той ще бъде произвеждан на платформата на Серия 5. BMW V ще се появи на пазара най-рано към края на следващата година. Първите прототипи бяха засечени по улиците на Мюнхен.
0 от 500