IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Mercedes иска повишаване на продажбите на В-Клас

Днешната B-Класа на Mercedes се радва на относителен успех на пазара и от началото на продажбите досега са реализирани около 120 000 броя от този модел.

Mercedes иска повишаване на продажбите на В-Клас
В Mercedes планират да пуснат на пазара следващото поколение на Клас-В през 2011 г., като на него залагат още по-големи надежди. Второто поколение на този модел ще бъде предлагано за първи път и на американския пазар. 

За да увеличат продажбите, най-вероятно семейството на В-Клас ще бъде увеличено, като ще видим нови версии освен стандартния MPV. В този клас най-вероятно ще се появи и версия купе/кабрио, както и спортен хечбек, който да бъде конкурент на Серия-1 на BMW. 


Засега обаче единствен потвърден за серийно производство след 3 години е базисния MPV модел. Негов компютърен образ беше представен от редица издания, като се твърди, че е създаден на базата на данни от източник свързан с проекта. Ако този образ се окаже близък до реалния, това ще означава, че главните стилистични особености на сегашния модел ще бъдат запазени и при второто поколение. Предната част на автомобила обаче, ще носи доста от характерните черти за Клас-С. 

Предишните твърдения, че новото поколение В-Клас ще използва платформата на С-Клас се оказват неверни. Шефът на Mercedes за САЩ Ернст Либ (Ernst Lieb) поясни, че подобно решение би направило В-Клас много скъп и би намалило мястото в купето. 

Вместо това, в Mercedes изглежда ще се кооперират с BMW и PSA/Peugeot-Citroen за да разработят нова платформа и дори нов двигател за този тип автомобили. Така трите големи групи ще разпределят разходите за развойна дейност помежду си. В резултат на това сътрудничество се очаква появата на нова платформа и на поредица от малки турбодвигатели. Очаква се новият В-Клас да има и хибридна версия или дори водороден двигател.
0 от 500