IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Fiat Tipo може да се окаже бестселър

Над 1000 са поръчките за новия модел

Fiat Tipo може да се окаже бестселър

Възроденият модел Tipo може да се превърне в новия бестселър на Fiat. Автомобилът бе показан преди броени седмици, но вече се радва на огромен интерес от страна на клиентите, похвалиха се от италианската марка.
Fiat Tipo може да се окаже бестселър
Снимка: Fiat

Моделът, наличен към момента само във версия седан, е регистрирал над 20 000 запитвания от страна на клиентите в Италия. Общо 6000 италианци са се записали за тест драйв, а над 1000 са направили предварителна поръчка за модела, пише AlVolante, цитирайки информация от Fiat.

Новият Fiat Tipo, показан и на автосалона в София по-рано тази година, ще се предлага с избор от четири двигателя - два бензинови и два дизелови. Бензиновите са 1.4 с 95 к.с. и 1.6 със 110 к.с. Дизеловите опции са с обем 1,3 и 1,6 литра, като предлагат съответно 95 и 120 к.с.

Според информацията на AlVolante моделът има стартова цена от 12 500 евро. В официалната страница на Fiat Italia обаче е изписана сумата от 14 500 евро.

Моделът Tipo се появява за първи път в гамата на Fiat през 1988 година. Тогава на пазара излиза хечбек с това име, който се произвежда до 1995 г, а през 1989 г. става „Автомобил на годината” в Европа.

Новото Tipo също ще бъде налично във версия хечбек, както и като комби. Тези версии трябва да се появят през 2016 г.

Автомобилът ще се предлага на някои пазари под името Aegea. Производството му се осъществява във фабриката на Tofas в Бурса, Турция.

Тагове: fiat tipo
0 от 500