IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Opel готви нов флагман?

В Opel са решени да пуснат нов модел в луксозния клас, за което са получили и одобрението на европейското подразделение на GM и на неговия шеф Карл Петер Фьорстер (Carl Peter Forster).

Opel готви нов флагман?
Въпреки опасенията от налаганите по-строги норми за вредни емисии и сравнително неуспешния опит на фирма като VW да наложи модела Phaeton в този клас, Opel сериозно обмисля нов модел, позициониран над сегашната Vectra. 

Всъщност информациите за нов флагман на Opel не са нови. За първи път се заговори за луксозна лимузина на Opel още през 2000 г., когато беше показана концепцията Insignia (на снимката). 


За да бъдат разходите по разработка на новия модел по-ниски ще се използва платформата на съществуващ модел на GM, на който ще бъде направен уникален дизайн за Opel. 

В интервю за AutomobilWoche, шефът на Opel Ханс Демант (Hans Demant) признава, че търсенето на автомобили в този сегмент не е високо, но в същото време подобен автомобил няма да бъде дело само на Opel. Вместо това Opel ще се кооперира с друга марка от GM, като така ще се избегне по-сериозен финансов риск. Демант не спомена евентуален партньор, но става ясно, че евентуален „донор” може да бъде модела CTS на Cadillac.
0 от 500