IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Предвестникът на Auid Q6 изгря във Франкфурт

Мощността на конкурента на Tesla Model X е 435 к.с.

Предвестникът на Auid Q6 изгря във Франкфурт

Няколко часа преди откриването на автосалона във Франкфурт компанията Audi показа прототип на електрически кросовър под името e-tron quattro, предаде пратеникът на Automedia.bg в Германия.
Предвестникът на Auid Q6 изгря във Франкфурт
Снимки: Automedia.bg

Моделът се счита за предвестник на серийния Q6, който ще трябва да се конкурира с Tesla Model X. Първата поява на e-tron quattro пред публика се състоя на специално мероприятие – „Нощта на премиерите”, на което концернът Volkswagen показва новите си модели.

Габаритите на 5-местния кросовър са дължина от 4880 мм, широчина - 1930 мм и височина – 1540 мм. Коефициентът на аеродинамично съпротивление при предвестника на Q6 е 0.25, което е най-добрият показател в сегмента на всъдеходите. Там обичайният резултат обикновено превишава 0.30.

Концептуалният модел е оборудван с 3 електромотора – един на предната и два на задната ос. Общата мощност на агрегата е 435 к.с., но при рязко ускорение тя може да достигне 503 к.с. и 800 Нм. От 0 до 100 км/ч машината ускорява за 4,6 секунди, а максималната скорост е 210 км/ч.

Батериите с емкост 95 кВт/ч позволява на електромобила да преминава с едно зареждане около 500 км. Самото зареждане на специална станция отнема 50 минути. Освен това e-tron quattro има слънчев панел на покрива, който помага за зареждането на акумулаторите, както и система за индукционно зареждане без кабел.
Предвестникът на Auid Q6 изгря във Франкфурт
Прототипът е оборудван още с адаптивно пневматично окачване, пълноуправляемо шаси, матрични лазерни фарове и органични светодиоди. OLED-технологията се използва и за екраните, приборния панел и централния дисплей.

Серийната версия на кросовъра ще бъде готова за продажба през 2018 г.

 

0 от 500