fallback

Nissan е най-продаваната азиатска марка в Европа

През първото полугодие компанията е реализирала повече коли от Toyota и Hyundai

Снимкa: Renault-Nissan България Най-добре продаваната азиатска марка автомобили в Европа е Nissan, съобщават от японската компания, като уточняват, че през първото полугодие са реализирали повече продажби от Toyota и Hyundai. За периода от януари до юни 2015 година Nissan е продала на континента общо 384 726 нови автомобила, което представлява ръст от 4,3% спрямо миналата година. Основен двигател на продажбите са били бестселърът на марката Qashqai и електрическият Leaf, благодарение на които пазарният дял на Nissan в Европа вече достига 4,2%. Що се отнася до най-успешните пазари, това са Великобритания (88 000 продажби и ръст от 34%), Испания (ръст от 18%) и Германия (ръст 11%), сочи информацията. Рекорден за марката пазарен дял е постигнат във Франция и във Великобритания, като от японската компания очакват растежът на европейските пазари да продължи през втората половина на годината.

Тагове:
fallback
  • #10
    ARES ( преди 8 години )
    NISSAN e класа и особенно уникалния звяр GT-R!!!Концерна Renault-Nissan много добра симбиоза!Дано да продължават занапред в същия дух!
  • #9
    Анонимен ( преди 8 години )
    И кашкавала се продава в европа много...
  • #8
    Анонимен ( преди 8 години )
    Кашкая става - успяват да докарат ниска цена а изглежда като джип.Исках да купя за жена ми такъв - бензинка автомат - обаче е мнооого муден - това е единственото което ме разочарова.Който не държи на автомата е супер предложение.
  • #7
    . ( преди 8 години )
    Нисан не е френска марка, нито Рено японска. Рено-Нисан е компанията и тя е, и френска, и японска. Двигателите са съвместна разработка. Толкова са добри, че дори Мерцедес взима някои от тях за поне 4 модела.
  • #6
    Анонимен ( преди 8 години )
    Е, според форумните специалисти "сервизните акции" означавали качество и грижа за клиента!
  • #5
    Анонимен ( преди 8 години )
    Охооо, пич, виж последната класация по надеждност. КИА на 2-ро място, Хюндай на 4-то. Нисан са под средното ниво, а Рено на самото дъно. За френски автомобил на хвърлям пари на вятъра!
  • #4
    Анонимен ( преди 8 години )
    Не знам колко са им добри на Рено дизелите, но като четох тест, в който беше и дизелов Кашкай, много добре се представи модела на Хюндай.
  • #3
    Анонимен ( преди 8 години )
    Да на азиатците им куцат дизелите, за това не са на почит в Европа, за това пък Нисан използва дизели от Рено, те пък от своя страна използват бензинови от Нисан. На истина намериха формула на симбиозата и резултатите не закъсняха.
  • #2
    Анонимен ( преди 8 години )
    Най-продаваната азиатска марка, защото всъщност е френска! Нормално е автомобил, който съчетава добрите качества от френските и японските автомобили да е търсен от потребителите!
  • #1
    Анонимен ( преди 8 години )
    Успява да изпревари Hyundai, макар само с един модел. Браво! Не мисля, че ще е за дълго пред тях.
fallback
Последни