fallback

Toyota изтегля в сервизите си 625 000 хибрида

Проблемът е с електрониката на Prius и Auris

Toyota обяви глобална сервизна акция, която ще засегне 625 000 хибридни автомобила, предава Ройтерс. Проблемът е свързан със софтуера на машините, който заради бъг може да изключи хибридната система по време на движение.  В сервизите ще бъдат привикани най-вече Prius (продаван като Prius v в САЩ), както и Auris Hybrid, произведени през периода май 2010 – ноември 2014 г. На тези автомобили ще бъде сменен блокът, който осъществява управлението на електромотора и на целия хибриден агрегат. Цялата операция ще отнеме 30 минути, твърдят от Toyota.Според представител на компанията, по-голямата част от автомобилите, засегнати от сервизната акция, са продадени в Япония – около 340 000. Други 160 000 единици ще бъдат изтеглени от Европа, докато на Северна Америка се падат 120 000 бройки. Засега няма информация за инциденти, получени заради проблема.Това е втората сериозна сервизна акция за тази година, която засегна модели на най-големия автомобилен производител в света. Предишният път Toyota трябваше да изтегли свои модели заради проблеми с въздушните възглавници, производство на компанията Takata.Снимка: Toyota 

Тагове: toyota prius toyota auris
fallback
  • #10
    Анонимен ( преди 8 години )
    Е да друго си е докато изпреварваш да ти умре гоуфа и да те нацепи в насрещното ТИР?Защото бъгавия МАП на 1.9 дизелите им това прави и то изключително често. Ако не ви кефи отивате в сервиза и се изръсвате сумати пари за таая глупост. В единия случаи имаме сигурни такива случай на внезапна загуба на мощност ( при VW) Докато при ТОйота е възможен бъг, който не е довел до инциденти и се отстранява безплатно дори след гаранцията - и пак ми кажете, че е по-добре да си взема каруца от VW.
  • #9
    Koтоошу ( преди 8 години )
    ДО къде я докарараха жълтурите , електрониката да се скапе.
  • #8
    Анонимен ( преди 8 години )
    до Mmm, а ти като гледаш колко годишни хибриди викат в сервизите за безплатна сервизна акция ? Аз като гледам са на поне 5+ години ? Каква гаранция търсиш? Верно е че при VW дори и в гаранцията няма да ги отстранят тия проблеми, камоли много години след това, ама ТОЙОТА мислят за клиентите си и го правят безплатно, а не срещу пари и нерви, както го правят от VW.Схвана ли разликата вагонетко?
  • #7
    Анонимен ( преди 8 години )
    "...който осъществява управлението на електромотора и на целия хибриден агрегат."Целия хибриден агрегат включва и ск.к. двигател генератор и т.н.Представи си както изпреварваш да ти изключи ДВГ-то или вместо да подпомага ускорение го включи на зареждане на батерии. Май няма да е много приятно
  • #6
    Анонимен ( преди 8 години )
    1во - не знам защо тази статия е в секцията "Новини"- това не е новина. собствениците на Тойота знаят, че ако им е мил живота трябва всеки месец да ходят до сервиза2ро Предлагам на Тойота да наема хора от форума - те анализираха дефектаи дадоха оценка на въздействието на този дефект за няколко минути. Вероятно на инженерите от Тойота им е отнело месеци да свършат тази работа.
  • #5
    Mmm ( преди 8 години )
    С колко годишен гоуф 1.9 ти се случи това? Че чакаш и сервизна акция,да не си я пропуснал:))
  • #4
    b.b. ( преди 8 години )
    Има пропуск в заглавието. Трябва да е: Toyota изтегля в сервизите си 625 000 КАЧЕСТВЕНИ хибрида! ;)
  • #3
    Анонимен ( преди 8 години )
    Е да!То и възглавницата да ти се отвори без нищо не е беля!Ще я пукнеш с игла и си карай...
  • #2
    Анонимен ( преди 8 години )
    Е какъв инцидент да се случи, като това е управлението на хибридната система и може да се получи бъг? Просто може да започне да харчи в един момент повечко.Къде къде по-опасен е проблема със забиващия МАП на VW двигателите- тръгваш да изпреварваш, натискаш газта нищо не се случва ... и седиш в насрещното безпомощен - ето това е опасно, ама за тоя проблем няма сервизна акция. А на мен ми се е случвал няколко пъти на Гоуф с 1.9 дизел.
  • #1
    Анонимен ( преди 8 години )
    Отново греда! Вече няма изненадани.
fallback
Последни