fallback

Honda ще плати 24 млн. долара заради расизъм

Компанията взимала повече пари от цветнокожи клиенти

Американският офис на Honda ще трябва да изплати на свои клиенти компенсации в размер на 24 млн. долара. Причината са повишени лихвени проценти при продажбата на автомобили, съобщава AP, като цитира Министерството на правосъдието на САЩ.Бюрото за защита на потребителите съвместно с правосъдното министерство е установило, че от 2011 г. насам подразделението на Honda, което са занимава с лизинг на автомобилите, е взимало повече пари от клиентите с различен цвят на кожата. Така афроамериканците, латиноамериканците, азиатците и представителите на други етнически малцинства са плащали средно по 250 долара повече от белите американци.От компанията-производител се разграничиха от действията на своите служители, като обявиха, че са категорично против всякаква форма на дискриминация. Представители на Honda оспориха решението, като обявиха, че решението за различни лихвени проценти е взимано по други критерии, а не заради цвета на кожата.Според информациите японската компания все пак се е съгласила на извънсъдебно споразумение, като ще изплати обезщетения на засегнатите. От Honda също така обещават да намалят комисионните, които получават нейните дилъри.Снимка: Honda 

Тагове:
fallback
  • #7
    Дошо ( преди 8 години )
    Маслоядът, наречен СОЦваген TSI във всичките му производни е винаги 1 ама в сервизите!
  • #6
    Анонимен ( преди 8 години )
    наистина тия МАСЛОЯДИ са номер 1
  • #5
    Дошо ( преди 8 години )
    И да ги глобят заради заслужен расизъм към пернишките гоуфъри, ХОНДА пак ще си е номер 1!
  • #4
    Анонимен ( преди 8 години )
    тия от хонда стават все по зле и по зле нищо ново
  • #3
    Анонимен ( преди 8 години )
    Кой бял си е купил Хонда в САЩ? Все едно да се запиташ кой не-резак ще си купи Мерц или БМВ. Иначе новината просто цепи мрака. За какви неща можеш да осъдиш някоя корпорация в САЩ просто не е истина :)
  • #2
    анонимен ( преди 8 години )
    Чудя се на тези хейтъри дали някой им плаща или просто са енергийни вампири.
  • #1
    Анонимен ( преди 8 години )
    Чудно ми е кой ли бял си е купил хонда - сигурно са 1-2ма и са им дали по-добри лизингови условия от тези които са дали на милиони чернокожи и латиноси.
fallback
Последни