fallback

Електрическата Kia Soul е вече в България

Този уикенд българското представителство на марката организира отворен тест драйв

Електрическата версия на Kia Soul е вече официално в България. Моделът ще бъде представен пред публика през първия уикенд на месец юни, за когато е насрочен и отворен тест драйв за клиенти. Моделът е базиран на стандартната версия на Soul от последното поколение и се задвижва от електрически мотор със 110 к.с. и въртящ момент от 285 Нм. Задвижващите колела са предните, а трансмисията е вариаторна. Ускорението до 100 км/час отнема 11,2 секунди, максималната скорост на движение е 145 км., като с напълно заредени батерии могат да бъдат преминати 212 км, сочи информацията. Енергията си електрическата Kia Soul черпи от литиево-йонна полимерна батерия с капацитет 27 kWh. Акумулаторът, съставен от 8 модула, е резултат от 3-годишен проект между Kia и компанията SK Innovation. "Избрахме литиево-йонна полимерна батерия, тъй като тя има редица предимства пред литиево-йонната - по-голяма ефективност, опростена клетъчна структура (по-малко части), по-ниски разходи, повишена сигурност и надеждност, лекота на производство в различни мощности и форми", се казва в прессъобщението. Акумулаторът е снабден с охлаждаща и отоплителна системи, като за пълното му зареждане са необходими 5 часа. Налична е и опция за бързо зареждане, отнемащо 33 мин. Електромобилът има няколко режима на управление, както и специална система с предупредителен аудио сигнал, която действа при движение със скорост над 20 км/ч. В оборудването му са включени ABS, BAS, ESC, HAC, VSM, ESS, TPMS, климатроник, система за безключов достъп, навигация, камера за движение на заден ход, парктроник, Bluetooth, ел. стъкла, круиз контрол, информационно-развлекателната система и др. Специално за Kia Soul EV българското представителство на марката е изградило зарядна станция в софийския си шоурум. Именно в него ще се състои официалното представяне, на което ще бъдат съобщени и цените за нашия пазар на електрическия автомобил.Снимки: Kia

Тагове: kia soul kia soul ev
fallback
  • #7
    Анонимен ( преди 8 години )
    Не виждам нищо неестествено в това VW да крадат от жълтурите... Макар, че те и сега нямат електрическа кола в гамата си.
  • #6
    Анонимен ( преди 8 години )
    Не виждам нищо неестествено в това жълтур да крадне...
  • #5
    Анонимен ( преди 8 години )
    Трудно ще е крадено от VW, защото корейците от 2009 год. имат прототипи с такава технология.
  • #4
    Fuego ( преди 8 години )
    Soul го има от 2008-*** година.
  • #3
    Fuego ( преди 8 години )
    Не знам къде видяхте Фабия и UP в тази кола?!? И двата модела на вагиналната група /говоря за последната Фабия и UP/ излязоха след като обикновения Soul вече беще на пазара! Така,че кражбата ще се окаже в обратна посока :)
  • #2
    Анонимен ( преди 8 години )
    Аз освен ВАг виждам и други кражби, но пък машината може да е добра. Под добра имам предвид на добра цена иначе пробега е що годе добър за ел. автомобил, като се има предвид конглокенцията в бранша.
  • #1
    дизайн експерт ( преди 8 години )
    Е добре сега , някой ще каже че се заяждам , но това горе вече минава всички граници на толерантност в автомобилният бранш , сега това е Шкода Фабия с задница на Фолксваген UP...то бива Фолксваген груп да ви е влезнал под-кожата , ама това е безобразие. Купете си един автомобил от VAG-групата и мирясайте , аз препоръчвам Ауди
fallback
Последни