IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Hyundai i20 Coupe R1 е готов за състезания

Автомобилът е създаден в Стара Загора

Hyundai i20 Coupe R1 е готов за състезания

Българското представителство на Hyundai и Българска федерация по автомобилен спорт (БФАС) официално представиха състезателния автомобил Hyundai i20 Coupe R1. Колата е разработена специално за едномарковия шампионат Hyundai Racing Trophy, който стартира тази година.
Hyundai i20 Coupe R1 е готов за състезания
Hyundai i20 Coupe R1 е създаден на базата на новия Hyundai i20 Coupe и се задвижва от бензинов 1,4-литров двигател със 100 к.с. Според изискванията на БФАС, автомобилът разполага със стандартна 6-степенна синхронизирана механична трансмисия с къси предавателни числа. 

Състезателният автомобил е снабден с предпазна клетка, с различни спирачен и горивен тръбопроводи, както и със спортна ауспухова система. Очакването и спирачките също са подменени със състезателни, а предната и задните следи са увеличени.

Първият Hyundai i20 Coupe R1 е изцяло създаден в сервизния център на Hyundai в Стара Загора. Автомобилите от шампионата ще бъдат изцяло обслужвани и сервизирани от фирмата и ще се съхраняват преди и след всяко състезание.

„Основната цел на проекта е да развиваме автомобилния спорт, като професионално обучаваме младите пилоти и ги популяризираме, благодарение на атрактивния формат на шампионата Hyundai Racing Trophy и риалити програма за изпълнение на индивидуални мисии на състезателите“, коментираха от Hyundai по време на премиерата и допълниха, че шампионатът е достъпен за всички, които желаят да изградят кариера в автомобилния спорт.

Шампионатът Hyundai Racing Trophy, създаден по образец на WRC, стартира този сезон. Пилотите ще карат в три пистови състезания и три ралита. Затворените маршрути ще бъдат в Стара Загора, Пловдив и София, а ралитата са „Твърдица-Елена”, „България” и „Сливен”.

Снимка: Hyundai

0 от 500