IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

BMW M2 се оказва по-слабо от очакваното

Купето ще получи туин-турбо двигател с мощност 370 к.с.

BMW M2 се оказва по-слабо от очакваното

Новият 3,0-литров туин-турбо двигател на купето BMW M2 ще развива мощност от 370 к.с. и 465 Нм въртящ момент. Това съобщава форумът на фенове на баварската марка 2addicts, като се позовава на източник от ръководството на компанията.
BMW M2 се оказва по-слабо от очакваното
Според информацията моторът на двувратката ще получи и функция overboost, с чиято помощ за кратък момент от време въртящият момент ще може да достигне 500 Нм. Въпреки това посочените данни са по-ниски от очакваното – първите сведения за модела твърдяха, че той ще разчита поне на 400 к.с.

Ако сведенията на 2addicts се окажат верни, то това означава, че бъдещото BMW M2 ще бъде само с 44 к.с. по-мощно от купето BMW M235i, което разполага с 326 к.с. При тази версия ускорението от 0 до 100 км/ч става за 4,8 секунди.

Двигателят на M2 ще може да работи в комбинация както с 6-степенна механична скоростна кутия, така и с роботизирана трансмисия с два съединителя, която ще има 7 предавки.

През март тази година тестови прототип на бъдещото купе M2 бе заснет по време на изпитания на Северната дъга на пистата „Нюрбугринг”. Очаква се премиерата на модела да се състои по време на автосалона във Франкфурт тази есен.

Снимка: Worldcarfans

Тагове: bmw m2
0 от 500
  • #3
    5 rate up comment 0 rate down comment
    бъчваря ( преди 8 години )
    Всъщност имах предвид, че не бих си взел M3/4, дори да е доста по-мощно на доста изгодни пари. Грешка на езика. Или с други думи, бих предпочел M2 дори с 340 коня.
  • #2
    3 rate up comment 1 rate down comment
    бъчваря ( преди 8 години )
    Ами според мен, който иска да си купи M3 ще го направи и при еднаква мощност. Който иска малка кола като M2, ще си я купи дори да е с 350 к.с. Не виждам как М2 ще пречи на M3/4 дори да е с еднаква мощност. Например аз ако имам възможност, никога не бих се спрял на М3/4, дори да е с еднаква мощност с M2. Просто смятам, че малката кола е по-добрият избор. Други смятат обратното и едва ли едната мощност ще ги накара да преминат от голeмия на малкия модел.
  • #1
    15 rate up comment 2 rate down comment
    BMW ( преди 8 години )
    Какво значи само 370 конски сили ? Нарочно е направено така заради М3/4. Все пак е под тях в моделната гама, не трябва да е по-бързо и мощно. А като гледам как M235I бие поршета тоя дребосък отгоре ще наказва наред като по-големите му братя !