fallback

Nissan Pulsar получи двигател със 190 к.с.

Бензиновият мотор е доста икономичен, изразходва средно 4,75 л/100 км.

Анонсираната още при представянето на Nissan Pulsar версия със 190 к.с. вече се предлага на повечето европейки пазари, съобщават от японската компания. Моделът се оборудва с познатия от Juke бензинов двигател 1.6 DIG-T. Той има четири цилиндъра и система за принудително пълнене, като генерира 190 к.с. и 240 Нм. Агрегатът, чийто максимален въртящ момент е наличен още при 2000 об/мин, подсигурява ускорение от място до 100 км/час за 7,7 сек. В същото време обаче той е и доста икономичен. Средният му разход на гориво е само 4,75 л/100 км., сочи информацията от Nissan. Новата модификация на Pulsar е получила също така различни окачване и кормилна уредба, а каросерията е била допълнително заздравена. Различни спрямо останалите версии на модела са задните амортисьори, а стандартните джанти са размер 18 инча. Моделът се предлага изключително с 6-степенна механична трансмисия. Продажбите на Nissan Pulsar DIG-T 190 на европейките пазари стартират през март. В България цените започват от 41 290 лв. с ДДС за версията с трето ниво на оборудване Acenta Premium. Pulsar се предлага с още два двигателя - бензинов 1.2 DiG-T (115 к.с.) и дизелов 1.5 dCi (110 к.с.).

Тагове: nissan pulsar
fallback
  • #14
    Анонимен ( преди 9 години )
    Май не си карал нова кола. Пише си да се зарежда 95 или по-висок октан,а не най-много 95. 95 е долната граница.Логично е със 100 октана да се свали разхода и да се увеличи вървенето.
  • #13
    Анонимен ( преди 9 години )
    това за бензина с повече октани и падането на разхода го разправяй на някой без книжка!има правени тестове,които го доказват,както и научно е обяснено всичко.производителя е казал с какъв бензин да се кара и ако сипеш с повече октани,променяш работата на двигателя.друг е въпроса,че много шофьори с малък опит се заблуждават,заради това,че сипват скапан а95,който е около 90 октана и като сипят а100,който отговаря на 95 октана и колата хвръква.в това е заблудата
  • #12
    Анонимен ( преди 9 години )
    Обърнал съм внимание че е извънградско,колега.Да може да харчи 6 на 100 градско.Това се случва като караш с ниски обороти на висока предавка.Щом макс въртящ момент е на 2000 оборота значи извънградско може и под 4 да падне.Тва е нещо като дизел ама бензинова.Нали знаеш там като сипеш високооктанов бензин и и сложиш хранителна добавка почва да има много пауър при ниски обороти.Разходът пада с около литър на 100 км.А 95 е като гадна нафта-трака вибрира и едвам върви.
  • #11
    Анонимен ( преди 9 години )
    Ето брошурата, ако има заинтересовани могат да е погледнат. Там си пише всичкоhttp://***.nissan.de/content/dam/services/DE/brochure/150318_NISSAN_PULSAR_DE_Preisliste_Broschuere.pdf
  • #10
    Анонимен ( преди 9 години )
    Някой си е направил майтап или манипулира. По-скоро второто, като знам *** що за сайт е. Официално от Нисан дават среден разход 5,7-5,9/100 (механична/автоматична СК). Тук е с 1 л надолу. Пълни лъжи. Освен това в Германия цените почват от ?24.190 за ниво Acenta (най-ниското ниво), а TEKNA е ?26.990. Доста голяма разлика ми се струва...
  • #9
    Анонимен ( преди 9 години )
    Има статия, кои най-много лъжат за разхода. Всеки може да е прочете и да види, че Нисан не са от лъжльовците. Не казвам, че реално ще харчи толкова, колкото е обявено, но дори да 6/100 ще е супер, а не ми се вярва да е повече. Видях е колат а отвън и вътре още миналата година и ми направи впечатление, че е направена с доста добри материали, удобна е и красива. Надявам се да е надеждна, но това времето ще покаже. Цената за такава мощност е перфектна. Другата година може и да си взема такава.
  • #8
    user ( преди 9 години )
    За 190кс 7.7сек до 100 не е повод за хвалба, да не говорим за турбо мотор. Иначе разхода звучи доста добре ако е вярно.
  • #7
    Анонимен ( преди 9 години )
    Още малко и ще почне да връща...Ама следващия който ще е с 210кс.До този който пише за 5 извънградско със старата кола, обърни внимание че става въпрос за среден разход!!! Това означава около 3,5 извънградско, което е смешно, дори и дизелов двигател трудно ще направи подобно постижение
  • #6
    RRE S3 ( преди 9 години )
    Kakva malka kola e tova- tova si e s dosta dylgo mejduosie he4bek. Malka kola e dolnia klas. Tova si e normalna kola, i to s motor blizo 200 konia cenata e dori niska!
  • #5
    Анонимен ( преди 9 години )
    Що да не може тоя разход?Със доста по стар модел бензинов двигател 1,8 Без турбо разходът извън града е 5 на сто.Тва е последен модел с турбо 1,6 със всички модерни технологии на тва малко купе..То и цената си я бива 42 бона за малка кола..
fallback
Последни