IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

BMW вече тества M5 с AWD

Не типично 4х4, а по-скоро задно предаване с по-голяма тракция

BMW вече тества M5 с AWD

BMW вече тества M5 с AWD
Тестово муле на настоящото M5, оборудвано с AWD система. Снимка: Carscoops

Открай време в интернет пространството се носят слухове, че BMW ще предложи система за задвижване на четирите колела при седаните и купетата на подразделението BMW M GmbH. Сега вече разполагаме с доказателство, че такива версии на моделите се подготвят.

Фотограф на изданието Carscoops, дебнещ около зимните полигони на BMW, е заснел тестови прототип на М5 с AWD система.

"Колата привлече вниманието ми. Изпробваха я на леда и забелязах, че двигателят движи не само задните, но и предните гуми. Приближих се и снимах под предната част на колата. Както се вижда, там има полуоски, което означава, че моделът разполага със задвижване към четирите колела", споделя папаракът пред Carscoops.

За поставянето на такава система в следващите поколения на М5 и М6 намекна и шефът на BMW M GmbH Франсискус ван Меел. Пред Autoexpress той заяви, че ако мощността и въртящият момент на агрегатите продължат да нарастват със същите темпове и при следващите поколения на моделите, на инженерите ще им се наложи да мислят за предаване на тягата към четирите колела.

Франсискус ван Меел обаче уточни, че не става дума за типична AWD система. "Не бих искал да използвам понятието задвижване към четирите колела, тъй като то се асоциира с обикновеното всекидневно шофиране. Тъй като колите на BMW M GmbH се свързват именно с емоция, бих използвал определението задно предаване с по-голяма тракция".

Към момента не е официално потвърдено, че ще има AWD версии на M5 и М6. Ако такива коли се появят, то най-вероятно ще бъде със следващото поколение на моделите. Новата генерация на 5-Series (G30) трябва да излезе догодина, което означава, че върховата й спортна версия ще се появи най-рано през 2017 г.

Тагове: bmw m5 bmw m gmbh awd
0 от 500