fallback

Volvo извади 2.0-литров мотор с 3 турбини и 450 к.с.

Четирицилиндровият агрегат е част от новото семейство Drive-E

Компанията Volvo представи концептуален силов агрегат, развиващ 450 к.с. Той има обем от 2.0 литра и е част от новото семейство Drive-E, като разполага с две стандартни турбини и една електрическа.Според представител на скандинавския производител, електрическият турбо компресор сработва още при най-ниски обороти, като по този начин отстранява почти напълно така наречената "турбо дупка". Моторът е снабден с двойна горивна помпа, която работи под налягане от 250 бара.Над новия мотор инженерите от Volvo са работили съвместно с колегите си от състезателното подразделение Polestar, а също така и с експерти от компаниите AVL и Denso. Засега детайлните характеристики на агрегата не се разкриват, както и не се съобщава дали той ще се появи в серийно производство.Към момента най-мощният агрегат от семейството Drive-E разполага с мощност от 320 к.с. Останалите мотори от гамата развиват между 140 и 254 к.с (бензиновите) и до 225 к.с. (дизеловите). Всички агрегати са с четири цилиндъра и обем 2.0 литра.Снимки: Volvo

Тагове: drive-e
fallback
  • #18
    samo_vw ( преди 9 години )
    I za tova polovinata firmi vi izpofaliraha nail poneje ste n1
  • #17
    Финландеца ( преди 9 години )
    Скандинавците сме номер едно : )
  • #16
    P.S. ( преди 9 години )
    Тая електрическа турбина къде са и кабелите от електрожен които ще я захранват.
  • #15
    Turbinist ( преди 9 години )
    Това е правено само за снимка. Две еднакви прави турбини всяка на два цилиндъра. Пулсациите на газовете на турбина свързана на два цилиндъра са толкова големи, че се губи всякъкъв ефект. Схемата е ялова и не случайно не се ползва. Става за 6 цилиндров мотор. Две турбини каскадно е правилната схема ако искаш постоянен въртящ момент ама от Волво явно само искат да са оригинални и да шашнат публиката.
  • #14
    Анонимен ( преди 9 години )
    Не виждам новина тук. Шведо-китайците отново копират. Яко!
  • #13
    Анонимен ( преди 9 години )
    Че е голем, голем е. Само да не излезе мек!
  • #12
    до боби ( преди 9 години )
    кое пък е това саабче с 2л и над 300кс че нещо не се сещам да има такъв серийно.
  • #11
    :) ( преди 9 години )
    То хубаво броите литрите, но тук става дума за 4 цилиндров двигател.Иначе в този случай става дума за бензинов.
  • #10
    Кодошо ( преди 9 години )
    И там си е останала хондата - в 80-те години на миналия век! А бе Доше - ти църцивиците и при Волво ли взе да ги буташ!? Ха ха ха!
  • #9
    Дошо ( преди 9 години )
    Да, HONDA:- 1.6 =160к.с.;- 2.0 = 200к.с. и това са атмосферките!Иначе само с 1 турбина от 1.5 литра HONDA е постигала 1500к.с. и то още през 80-те години!
fallback
Последни