IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Hyundai превръща i20 в хот-хеч

Модификацията ще разчита на 1.6-литров турбомотор с 250 к.с.

Hyundai превръща i20 в хот-хеч

Компанията Hyundai показа на автосалона в Париж новото поколение на хечбека i20 и обеща след около година  - на изложението във Франкфурт, да представи и неговата „гореща“ версия.
Hyundai превръща i20 в хот-хеч
Специалистите от спортното подразделение на корейския производител – Hyundai N, вече усилено работят върху хот-хеча, който ще трябва да се конкурира с модели като Volkswagen Polo R и Ford Fiesta ST. Под капака на новата модификация на i20 ще бъде поставен 1.6-литров турбо-мотор с 4 цилиндъра, който ще развива 250 к.с. Той ще работи в комбинация с 6-степенна механична скоростна кутия, предаваща въртящия момент на предните колела.

Освен форсиран мотор хот-хечът Hyundai i20 ще получи и пренастроено спортно окачване, по-големи и съответно по-мощни спирачни механизми, както и по-агресивен външен вид с допълнителни аеродинамични елементи. В интериора новостите ще се ограничат с поставянето на спортни волан и седалки, както и на педали от неръждаема стомана.

Снимка: Hyundai

Тагове: hyundai i20
0 от 500