fallback

Porsche Macan vs. BMW X4

Сравнението е на британското издание Autocar (Видео)

Редакторите на Autocar вече обявиха Porsche Macan за по-добър продукт от техния любим Range Rover Evoque. Сега обаче компактният SUV на Porsche влиза в дуел с още един свой конкурент - BMW X4. Британците сравняват дизеловите версии на двата автомобила, оборудвани с 3.0-литрови двигатели - Porsche Macan S Diesel и BMW X4 xDrive30d M Sport.Двигателят и при двата модела предлага мощност от 258 к.с., но този на Macan генерира с 20 Нм по-висок въртящ момент - 580 Нм. Той обаче се достига при малко по-високи обороти - 1750 об/мин срещу 1500 об/мин при BMW X4, така че можем да определим агрегатите като аналогични по отношение на характеристиките. Минимална разлика има и в масата на проходимите машини. BMW X4 тежи 1895 кг, докато при Macan теглото е 1880 кг. Въпреки това обаче моделът на баварците ускорява по-бързо от място до 100 км/час - за 5.8 секунди срещу 6.3 сек. при Porsche. И BMW X4, и Porsche Macan са производни на вече съществуващи автомобили. X4 е базиран на Х3, а Macan - на Audi Q5. Истината обаче е, че те нямат нищо общо с по-обикновените ни си братя, казват британците. При BMW X4 позицията на седене е по-ниска от тази при Х3, а управлението и поведението на пътя - по-спортни. "BMW X4 ускорява добре, спира добре, завива добре. Това е впечатляващ автомобил, независимо дали го карате по асфалт или черен път", отсичат от Autocar. След подобни суперлативи трудно можем да си представим по-добра оценка за Porsche Macan. Но тя е именно такава. "BMW X4 е впечатляващ, а Macan - невероятен. Моделът на Porsche има дори по-ниска позиция на седене, сходна с тази в спортен автомобил. Той е по-директен и невероятно стабилен, а офроуд режимът му, за разлика от този на BMW, увеличава просвета", посочват от Autocar. Ето и финалната им оценка: "BMW X4 е малко по-бърз при ускорение от място и има по-добре подреден салон. Porsche Macan е малко по-достъпен, предлага повече място на задната седалка и е по-икономичен. Най-впечатляващо при Macan обаче е пътното поведение, което е изключително добро за подобен автомобил. Porsche печели този дуел, не с много, но с достатъчно". 

Тагове: vs bmw x4 porsche macan
fallback
  • #25
    trex ( преди 9 години )
    Кой би си купил евтиното от вътре а иначе по-скъпо Х4 вместо по-луксозния и по-спортен Macan.
  • #24
    Poweeeeer! ( преди 9 години )
    Защо, да не би във F1 да слагат редови шестаци? :)
  • #23
    VAYK ( преди 9 години )
    Както отбелязах по- долу, расовият автомобил е BMW -то! Колкото до двигателите сами може да преброите колко пъти BMW печели двигател на годината и колко Porsche през последните години! Flat двигателите който наричате боксер, когато ги сложат във Ф1 /най-технологичните/ тогава ще ги обсъждаме като много яки:)
  • #22
    Blake ( преди 9 години )
    Отврат...Кой се кефи на такива коли тип "настъпана жаба" - нямам идея...
  • #21
    до speedart ( преди 9 години )
    Ти си изключително неграмотен. 3 грешки ти намерих в коментарите като ги прочетох доста набързо.
  • #20
    Атанас ( преди 9 години )
    .....Q5 vs X3......моля,моля....проверете продажбите,а след това може и да не ги тествате,някой от вас да се е возил на Q5?
  • #19
    v-1 ( преди 9 години )
    оф роуд възможности... WTF :)))
  • #18
    Анонимен ( преди 9 години )
    Офроудът ми е много по-добър от офроудът ти!
  • #17
    боклук vs боклук ( преди 9 години )
    Ако наистина ги подкарат офроуд ще викат някой range rover да ги тегли. И двете коли са *** и стават най-вече за газария.
  • #16
    дим ( преди 9 години )
    абе на тези офроуда им е по хубав от нашите градски условия,на нас по ще ни отиват реклами на камази.
fallback
Последни