fallback

Новата Mazda3 MPS ще получи 4х4

Хот-хечът на японците ще разполага с над 300 к.с.

Още един горещ хечбек ще премине от предно предаване към система за задвижване на четирите колела. Това е новата Mazda3 MPS, която ще се появи на пазара през втората половина на 2016 г., съобщава изданието Automotive News.Според информацията моделът ще разчита на 2.5-литров мотор, чиято мощност ще превиши 300 к.с. По този начин новата Mazda3 MPS ще може да се конкурира със Subaru WRX STI и да заеме мястото на пазара на Mitsubishi Lancer Evolution, който предстои да бъде спрян от производство. Сред конкурентите на модела ще бъде и Focus RS, който също ще получи система 4х4.Както и останалите нови модели на японския производител, и MPS3 ще ползва технологията Skyactiv. В основата на хот-хеча ще бъде новото поколение на Mazda3, но не в настоящия му вариант (на снимката), а фейслифтът, който ще трябва да претърпи в края на следващата година.През 2018 г. японският производител ще пусне следващото поколение на своята "тройка", като то ще бъде изградено на напълно нова платформа. За 2016 г. пък е предвиден фейслифт на Mazda6.Снимка: Mazda

Тагове: mazda3 mazda3 mps
fallback
  • #16
    Анонимен ( преди 9 години )
    Следващата малоумщина е да ми споменаваш за Lancer Evo. Не заради 4х4 го спират, а поради съвсем други причини. Вземи малко попрочети, а не само да си измисляш! Мисленето и без това видяхме, че не ти е силна страна. Компенсирай поне малко с четене и по-малко писане на глупости!
  • #15
    Анонимен ( преди 9 години )
    chiko ли си, Нико ли си не те знам.Не знам как може да има подобна тъпотия и невъзможност за мислене. Хайде мисленето ти е трудно, но поне чети! Цивилна кола се ползва за автомобил, който е масов. това и децата го знаят. Другата малоумщина е да ми сравняваш 4х4 със задно на ПИСТА. Ти на писта ли караш, бе карачо! На писта може и да е така (зависи все пак от пистата), но в реалността, нещата са много в полза на 4х4.
  • #14
    Анонимен ( преди 9 години )
    Ники, а на теб какво ти става с мисленето? Мозъка ти да не е хванал пътя, ако си го имал някога. За цивилна кола 100-150 к. с. са предостатъчни. Тук обаче говорим за спортист и то 4х4. Усещаш ли разликата! Трябва повечко мощност, за да не могат разни Гоуфове, Фокуси, Рендета и др. бракми да се противопоставят на тази прекрасна Мазда. Надявам се на теб и този след теб да ви се е изяснило вече!
  • #13
    Анонимен ( преди 9 години )
    Просто искат по 500 коня в дирника, ама нищят да си признаят.
  • #12
    Ники ( преди 9 години )
    Момчета,какво ви става?300к.с.са ви малко? Защото Вие всичките карате по над 500 к.с. сигурно. Голям сте смях. Честно.
  • #11
    Анонимен ( преди 9 години )
    Мазда с новата визия избиха рибата. Като качество, винаги са били на много високо ниво. Скайактив системата им е добра и има бъдеще. Добри нови двигатели. Какво повече може да иска човек от една кола. Да липсваше нещо спортно и то идва вече. 300к.с.обаче имам чувството, че ще са малко, но пък могат да компенсират с ниско тегло. Майстори са на това. Надявам се да е така. Подобре пониска мощност и тегло, отколкото *** с много коне. Колкото до ръждата отдавна при Мазда е няма. Някойй е в грешка..
  • #10
    nikito_blend ( преди 9 години )
    "Who Cares", нито съм тръгнал да се хваля (още повече със стар модел) нито нищо. Просто давам пример на тези които пишат откровени глупости с единствената цел да се заяждат. Далеч съм от мисълта че Мазда са best of the best, но имат своите качества. Уважавам другите марки макар и да не харесвам голяма част от тях защото в конглокенция се създават по-добри автомобили.
  • #9
    Who Cares ( преди 9 години )
    nikitu_bliend - znaem che imash Mazada3 na 6 godini, znaem veche, che i edna shtipka ne si smenil. Ama karash li ia ili ia pazish v garazha?
  • #8
    Ето нещо .. ( преди 9 години )
    .. което е поне 100пъти по-добро от онова мегаломанче с ****ката на капака!
  • #7
    Анонимен ( преди 9 години )
    Те отбора на Бенц във Ф1 нямат нито един германски специалист та камо ли тук да има.
fallback
Последни