IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Ferrari разкри единствения F12 TRS

Моделът струва 4.2 млн. долара (Видео)

Ferrari разкри единствения F12 TRS

Италианският производител Ferrari разкри уникалния модел F12 TRS по време на събитие на марката в Сицилия. Автомобилът е базиран на познатото F12 Berlinetta, но се отличава с уникален дизайн и е произведен в един единствен брой по поръчка на специален клиент.
Ferrari разкри единствения F12 TRS
Снимка: Ferrari

Ferrari F12 TRS е дело на подразделението на компанията Special Projects. Според официалната информация пожелалият анонимност клиент е поръчал уникален кабриолет, който да напомня на модела 250 Testa Rossa от 1957 г. В съответствие с желанията му са разработени и уникалните прозорци, както и прозрачната част на предния капак, под която е позициониран V12 двигателя с ярко червени капаци на клапаните. Автомобилът е получил и променена задна част, както и уникален интериор с минималистичен дизайн.

Без промяна обаче е останал двигателят, за който по-рано се твърдеше, че е оборудван със система за рекуперация на кинетичната енергия. Такова нещо няма, става ясно от официалното инфо. Агрегатът е 6.3-литров V12 и разполага със стандартните 740 к.с. Динамичните характеристики на F12 Berlinetta и F12 TRS са също аналогични - ускорение от 0 до 100 км/ч за 3.1 секунди и максимална скорост 340 км/ч.

Сериозна разлика обаче има в цената. Уникалният модел струва 4.2 млн. долара, докато стандартното Ferrari F12 Berlinetta може да бъде закупено за около 330 000 долара.





През януари подразделението Special Projects построи и специално Ferrari FF, също в една бройка. То бе превърнато от характерното за модела „Shooting Brake“ в далеч по-традиционно купе с плавни линии на покрива.

По-рано Special Projects създаде и уникално купе Ferrari 458 за рок-музиканта Ерик Клептън, а също така подготви суперколи за частния колекционер Джеймс Гиленхаус, за президента на компанията за продажба на недвижими имоти Питър Каликов и за американския милионер Едуард Уолсън.

0 от 500